Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“100. debijas” Skaistkalns, Ingars Viļums no “Prāta Vētras” un Alise Haijima satiekas kopīgā dziesmā

© Publicitātes foto

Ar jaunu singlu “Atkārtot vēl” klajā nākusi producentu apvienība “YDJ”, iesaistot dziesmas tapšanā bijušo grupas “100. debija” dalībnieku un komponistu Modri Skaistkalnu, kā arī dziedātāju Alisi Haijimu.

Dziesma “Atkārtot vēl” tapusi pavisam negaidītā veidā, kad tās uzmetumu Modris Skaistkalns nodevis producentu apvienībai “YDJ”. “Modris atnesa dziesmu, kas bija iedziedāta tikai ar “na-na-na”, un piedāvāja to mums teikdams, ka zina, ka producējam dažādas dziesmas, un līdz ar to iedomājies, ka, iespējams, mēs varētu uzņemties arī šo. Uzreiz teicām “jā”, lai gan tai vēl nebija vārdu, un pat nebija prātā neviena, kam dot šo dziesmu iedziedāt,” stāsta viens no apvienības “YDJ” producentiem Lotars Lodziņš. Dziesmas tapšanā un producēšanā piedalījies arī “Prāta Vētras” basģitārists Ingars Viļums, kurš iespēlējis gan ģitāras, gan basa partijas.

Ieraksts tapis “Labo ierakstu studijā” ar producentiem Lotaru Lodziņu un Jāni Kalvi pie pults. “Kad uzņēmāmies darbu pie šīs dziesmas, tobrīd strādājām ar Alisi Haijimu un sapratām, ka tieši viņa ir tā, kam jāpiedāvā to iedziedāt. Tālāk viss notika organiski. Vārdus sacerējām vienā vakarā, taču tad nāca ierobežojumu laiks, un arī mūzikas nozare apstājās. Šajā laikā dziesmu pārveidojām vēl trīs reizes, līdz paši ar to bijām apmierināti un nonācām pie skanējuma, kāds tai ir šobrīd. Esam priecīgi par padarīto un milzīgs paldies Ingaram Viļumam par ģitāras un basa partijām. Un Alise ir malacis ar savu nelatvisko temperamentu un dzīvīgumu - mēs visi viņu mīlam!” priecājas producenti.

Jāpiebilst, ka papildu vokālus iedziedājusi Ilona Vaitava no Ķekavas kultūras nama sieviešu vokālā ansambļa “Jūti”. Drīzumā šai dziesmai tapšot arī remiksi.