Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā pirmo reizi uzstāsies britu rokgrupa “Asking Alexandria”

© Publicitātes foto

Sava jaunākā albumu “See What’s On The Inside” popularizēšanas tūres ietvaros 27. jūnijā koncertzālē “Palladium” uzstāsies roka kvintets “Asking Alexandria”. Tā būs pirmā reize, kad apvienība viesosies Baltijā. Biļetes visā “Biļešu serviss” tīklā no piektdienas, 27. janvāra.

Grupas “Asking Alexandria” pašreizējais līderģitārists un bekvokālists Bens Brūss izveidoja šo apvienību 2006. gadā, savu pirmo albumu “Stand Up And Scream” Apvienotajā Karalistē bāzētā rokgrupa izdeva 2009. gadā, bet tam turpmāko 13 gadu laikā sekojuši vēl septiņi. Veiksmīgākais no tiem ir “The Black” (2016), kas iekļuva Britu salu Top 20, bet štatos sabija pat pirmajā desmitniekā. Raksturojot šo grupu stilistiski, visbiežāk tiek piesaukti tādi žanri kā metālkors, posthārdkors un “hard & heavy”.

Pēc vaitrākām sastāva maiņām šobrīud kvintets atgriezies savā sākotnējā formā - Bens Brūss (ģitāra, bekvokāls), Denijs Vorsnops (vokāls), Džeimss Kaselss (bungas), Kamerons Lidels (ģitāra) un Sems Betlijs (basģitāra), tādējādi esot izdevies “nonākt pie skaidrības un atsvaidzināt māksliniecisko mērķtiecību”. Pēdējam studijas albumam “See What’s On The Inside” (2021) grupa iedvesmu smēlusies no savām agrāko laiku gaitā pārbaudītiem ietekmes avotiem - “Led Zeppelin”, “Metallica”, “AC/DC” un “Queen”, taču vispār savulaik Bens Brūss skaidrojis, ka viņiem nepatīk sacerēt mūziku, kas no albuma uz albumu skan vienādi, tāpēc laika gaitā viņu stils ir mainījies.

Papildus pašu koncertturnejām, kuru ietvaros paviesojušies piecos kontinentos, “Asking Alexandria” uzstājušies arī ar tādiem grandiem kā “Guns N’ Roses” un “Green Day,” arī “Avenged Sevenfold”, “Alice In Chains” un “Slipknot”.