Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Imants Daksis jauno videoklipu publicē īsfilmas formātā

© Publicitātes foto

Jau šo sestdien, 28. janvārī, dziesminieks Imants Daksis ar koncertu kinoteātrī “K Suns” atzīmēs jaunās plates iznākšanu un uz skatuves pavadītos 20 gadus. Piesakot šo notikumu, klajā laists arī jauns un ļoti savdabīgs videoklips.

Režisora Jāzepa Podnieka veidotā īsfilma-videoklips Imanta Dakša dziesmai “Ilgais ceļš kapos” uzņemta ar “Krasnogorsk-3” analogo kameru pie mūziķa lauku mājām netālu no Kolkas raga. To noteikti ir vērts noskatīties, turklāt dziesmas videoversija nav arī pārlieku gara - tikai piecas minūtes. Jāpiebilst, ka 16 mm kinolente pašu rokām attīstīta “Baltic Analog Lab” telpās.

Imants Daksis par jauno albumu “Vientuļās revolūcijas”: “Šīs dziesmas nu ir kļuvušas par skaņu celiņu veselam laikmetam, tomēr tāda nebūt nebija sākotnējā iecere. Mans mērķis bija radīt skaistu postfolka albumu - veltījumu Latvijas valsts simtgadei, kurā skanētu pārsvarā akustiski instrumenti un ģitāras pavadījumi tiktu aizstāti ar kokles pavadījumiem. Sajūtās izdzīvoju Pirmo pasaules karu un Latvijas Valsts pirmsākumus. Vairākus gadus nepārtraukti gremdējos reminiscencēs par karu, līdz tas pēkšņi kļuva par skaudru realitāti...”

Koncerta sākuma daļā izskanēs aktuālās albuma dziesmas, bet pēc tam Imants Daksis klausītājus priecēs ar savu šūpuļdziesmu izlasi, no kurām pazīstamākās ir “Elpo, bērns!”, “Apziņas mijkrēslī dziļā pamostas bezgalība”, “Esība smaržo”. Koncerta izskaņā būs iespēja pēc ilgāka laika vienkopus piedzīvot mūziķa visekspresīvākās dziesmas “Pasaule ir vaļā”, “Andromeda, mēs nākam!”, “Atvērts logs” u.c., kuras iemantojušas nu jau folklorizējušos apzīmējumu “kliedzošais folks”.