Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Pēc slimības aktīvajā apritē atgriežas pieredzējušais mūziķis ar skatuves vārdu Fakts

© Publicitātes foto

Pēc ilgākas pauzes publiskajā mūzikas telpā ar jaunu dziesmu “Neuztraucies” atgriezies mūziķis Faksts, īstajā vārdā Jānis Šmēdiņš.

Pēdējo gadu laikā Fakts lielākoties ir strādājis kā studijas producents, piedaloties daudzu spēcīgu mūzikas projektu dziesmu tapšanā, tostarp sadarbojoties ar tādiem vārdiem kā “Singapūras Satīns”, Prusax, Mesa/ Gacho, Patrisha, Aminata, Kurts u.c. Paralēli darbam studijā, Fakts strādāja arī pie savām dziesmām, kā rezultātā tapis kupls skaits materiāla. Aizvadītā gada nogalē mūziķis noslēdza sadarbības līgumu ar vienu no pasaules vadošajām ierakstu kompānijām “Warner Music” un tagad ir gatavs jaunam cēlienam savā karjerā. “2023. gadā varat no manis gaidīt lielu ražu ar radošo materiālu. Mēs sākam ar janvāri,“ apņēmību pauž mūziķis.

Dziesma “Neuztraucies” ir par izlaušanos no ikdienas rutīnas un par uzticēšanos, un tās iedvesma meklējama mūziķa personīgajā pieredzē. “Nekas nav labāks, kā aizbēgt no visa un ar savu cilvēku paslēpties no ārpasaules,” tā Fakts. Līdz ar dziesmu publiskots arī videoklips, kam idejas un režijas līdz autors ir pats Jānis Šmēdiņš, kā arī Dāvids Stūrmanis, kurš pildījis arī operatora uzdevumus. Video piedalījās aktrise Katrīna Kreile. Savulaik Fakta skanējums bija meklējams tuvāk hiphopa lauciņam, taču jaunā dziesma ir melodisks (un labs!) pops.

Kur tad Fakts bija pazudis? “Pēc sava pirmā studijas albuma “Vainīgs Tu”, kurš klajā nāca tālajā 2017. gadā, biju sācis darbu pie sava nākamā studijas albuma. Ik pa laikam tika izlaisti EP, kuri bija domāti kā noslēdzošais posms jeb ievads manam otrajam studijas albumam. Tam vajadzēja iznākt 2019. gadā, taču, protams, bez kavēšanās neiztikt un albumu nācās atlikt uz 2020. gadu. Kā mēs visi zinām, 2020. gadā sākās globālās problēmas un izlēmu mazliet nogaidīt ar šī albuma izdošanu,“ skaidro Fakts.

“Lai arī gada sākumā biju optimistisks un gatavojos pandēmijas beigām un albuma relīzei, sastapos ar daudz negaidītām problēmām un sāpīgiem mirkļiem. Zaudēju tuvus cilvēkus, arī pats, dzīvē bijis stiprs un veselīgs, tiku nolemts slimībai, ar kuru man būs jāsadzīvo visu savu atlikušo mūžu. Attiecīgi viss notiekošais mani iespaidoja gan fiziski, gan mentāli. Tas lika atlikt manus plānus par personīgo karjeru, un es nodevos garīgajai rehabilitācijai un ierakstu studijas darbiem.”