Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Palladiumā” uzstāsies itāļu klaviervirtuozs Paterlini

© Publicitātes foto

Pavasarī Rīgā uzstāsies ievērojamais mūsdienu klasiskās mūzikas itāļu komponists un pianists Fabricio Paterlini – tas notiks 13. aprīlī koncertzālē “Palladium”, kuru līdz šim vairāk bija ierasts apciemot alternatīvākas mūzikas koncertu apmeklējumos.

Fabricio Paterlini ir viens no pazīstamākajiem itāļu pianistiem, taču pie mums par viņu, iespējams, vēl nav daudz dzirdēts. “Viņa nomierinošajai klaviermūzikai ir iespaidīgs fanu pulks visā pasaulē, kuri to vien gaida, lai redzētu viņa uzstāšanos klātienē. Fabricio Paterlini ir dzimis senā Itālijas ziemeļu pilsētā Mantujā, kam ir romantiska un vēsturiski nozīmīga ietekme uz mākslinieka daiļradi - pilsētas elegance un kultūras dziļums caurvij Paterlini oriģinālās solo klavierkompozīcijas,” koncertu piesaka tā rīkotāji. Pats komponists savus darbus raksturo “kā sarkanvīna glāze vasaras vakarā”, apzinoties savu nomierinošo iedarbību uz klausītāju. Nereti viņš salīdzināts ar tādiem izciliem māksliniekiem kā Ludovico Einaudi, Erik Satie un George Winston.

Rīgas koncerts būs interesants arī no tā viedokļa, ka 27. janvārī pie klausītājiem nonāks mākslinieka jaunākais albums “Fifth”. “Gaidāmajā koncertā muzikālo izpildījumu papildinās arī vizuāli specefekti, kas padarīs koncerta pieredzi piepildītāku, dziļi izjustāku un emocionāli pilnīgāku. Telpa, skaņa, mūzika un vizuālie materiāli apvienojumā radīs eksistenci brīdim, pirmajā pusē uzsvaru liekot uz maigi ieskautām animācijām par pašu mākslinieku un otrajā pusē koncentrējoties uz klavierspēli.”