Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Kanādiešu “Billy Talent” tomēr uzstāsies Rīgā  

© Publicitātes foto

Kad pagājušā gada vasarā neskaidru iemeslu dēļ tika atcelts kanādiešu alternatīvā roka spīdekļu “Billy Talent” koncerts, jau šķita, ka viņus pie mums neredzēsim, tomēr nē – 12. jūnijā šī grupa uzstāsies koncertzālē “Palladium”. Biļetes pieejamas “Biļešu Serviss” tīklā no piektdienas, 27. janvāra.

“Billy Talent” ir viena no labākajām kanādiešu rokgrupām un ierindojas pat starp desmit komerciāli visveiksmīgākajām blicēm. Apbalvojumi runā paši par sevi: “Billy Talent” ir saņēmuši septiņas prestižās “Juno Awards” balvas un 23 nominācijas, desmit “Much Music Video Awards” balvas (no 32 nominācijām), kas ierindojis grupu starp visvairāk nominētajām “Much Music Video Award” balvu vēsturē, Kanādas roka radio viņiem bijuši trīs hiti, kuri 20 nedēļas pēc kārtas saglabāja pirmo pozīciju topā utt., u.t.jpr.

Jau grupas debijas albums “Billy Talent” (tas tika izdots 2003. gada rudenī) saņēma mūzikas kritiķu atzinīgu novērtējumu, un ar tādiem hitiem kā “Try Honesty”, “The Ex”, “River Below” un “Nothing To Lose” sasniedza Kanādas albuma topa 6. vietu un trīskāršu platīna statusu.

Arī nākamie albumu turpinājumi “Billy Talent II” (2006) un “Billy Talent III” (2019) ir saņēmuši trīskāršu platīnu statusu, savukārt abi nākamie diski “Dead Silence” (2012) un “Afraid Of Heights” (2016) bijuši “tikai” vienkārtīgi “platīnoti”, toties pēdējais albums debitēja mūzikas albumu topā pirmajā vietā ne tikai Kanādā, bet arī Vācijā, Šveicē un Austrijā. Visi četri minētie albumi bija stabilas Kanādas topa Nr.1 vērtības.

Pagājušajā gadā izdotais “Billy Talent” albums “Crisis Of Faith” bija pirmais numurs Vācijā, taču dzimtajā Kanādā ieņēma tikai astoto aili. Taču rokdziesmu topā trīs singli - “Reckless Paradise”, “I Beg to Differ (This Will Get Better)” un “End of Me” - ierindojās pirmajā vietā un pārsniedza 50 miljonus klausījumu skaitu straumēšanas vietnēs.