Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Sintīpopa grupa “Effekts” dziesmā iedvesmojusies no Murakami romāna

© Linda Sterna

Ar jaunu dziesmu “Mēness” un nopietnāku vizuālo veidolu pie klausītājiem atgriezusies sintī popa grupa “Effekts”. Iedvesma dziesmai gūta no japāņu rakstnieka Haruki Murakami romāna “1Q84”.

“Dziesma “Mēness” stāsta par cilvēkiem, kas viens par otru sapņo. Iespējams, ikdienā viņi tiekas, taču kādu iekšēju vai ārēju apstākļu dēļ nenonāk soli tuvāk viens otram. Viņu vakari ir gari un vientulīgi, un vienīgais viņu abu sabiedrotais ir Mēness, kurš uzklausa abu stāstus un cerības,“ par dziesmu stāsta grupas “Effekts” dalībnieks Sektors, īstajā vārdā Rihards Zelezņevs. Dziesmai “Mēness” tapis arī videoklips (režisors Emīls Alps), kas “viegli iekrāso mēnesnīcas nakti neona krāsās.”

“Effekts” ir sintīpopa grupa, kuras dalībnieki savas identitātes maskē zem pseidonīmiem - Rekorts (īstajā vārdā Ernests Hvostovojs), Vektors (Viesturs Zandersons) un Sektors (Rihards Zelezņevs). Grupa ir Latvijas Universitātes jauno mūziķu konkursa “Hadrons” laureāti, spēlējuši festivālos “Laba Daba”, “Fāze”, “Limbizkvīts", “Aristotelis” un Latvijas Mākslas akadēmijas karnevālā.