Ģitārists Mārcis Auziņš savu 40. jubileju atzīmēs ar solo koncertu

© Publicitātes foto

Pazīstamajam ģitārvirtuozam Mārcim Auziņam šī mēneša beigās būs lieli svētki – 40. dzimšanas diena. Par godu tai (un ne tikai tai) 4. februārī VEF Kultūras pils Lielajā zālē notiks Mārča solokoncerts.

“Jāatzīst, ka agrāk ideja par apaļas jubilejas svinēšanu uz skatuves man nelikās pārāk saistoša, taču, citējot klasiķus, viss plūst, viss mainās,” joko ģitārists Mārcis Auziņš. “Sagaidot savu četrdesmito jubileju, parādījās iekšēji muzikāla vēlme pēc atskaites punkta. Šogad tas materializējies solo koncerta formā un par to liels prieks.”

Plānots, ka jubilejas koncerta pirmajā daļā uz skatuves Mārcis kāps viens pats un līdzās paša radītām kompozīcijām no trim solo albumiem izpildīs Latvijā un pasaulē pazīstamu komponistu darbu aranžijas ģitārai. Savukārt otrajā daļā viņam pievienosies žanriski ļoti dažādi mūziķi un draugi, ar kuriem līdzās solo karjerai Mārcis ir sadarbojies ilgus gadus - Raimonds Macats, Raimonds Ozols, Dons un Aija Vītoliņa, padarot šo programmu stilistiski krāsaināku. “Par godu šim koncertam esmu ieskaņojis vairākas jaunas kompozīcijas, tostarp “Queen” skaņdarba “Crazy little thing called love” ģitāras kaverversiju,” stāsta Mārcis Auziņš. “Lielākais izaicinājums solo ģitāras žanrā (“fingerstyle guitar”) ir panākt muzikāli blīvu skanējumu, izmantojot tikai vienu instrumentu, bet vienlaikus nezaudējot skaņdarba muzikālo un ideoloģisko esenci. Tas prasa daudzas jo daudzas darba stundas, aizvadītas tehniskos un radošos mēģinājumos. Tas ir man ceļš!”

Izklaide

Populārais rīta raidījums "900 sekundes" Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos - ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots, kurš kopā ar Kristīni Garklāvu savulaik aizsāka raidījuma ceļu pie skatītājiem.