Rīgā viesosies ietekmīgā poļu smagās mūzikas grupa “Decapitated”

© Publicitātes foto

Jaunais gads iesācies ar labām ziņām smagās mūzikas cienītājiem: 24. februārī klubā “Melnā piektdiena viesosies ietekmīgā poļu grupa “Decapitated”.

Savas divdesmit sešu gadu pastāvēšanas un astoņu izdoto albumu laikā “Decapitated” no poļu mazpilsētas metālistiem izauguši par vieniem no Eiropas mūsdienu metālmūzikas smagsvariem. Ar savu jaunāko albumu “Cancer Culture” (tieši tā popularizēšanas tūres ietvaros poļi viesosies arī Rīgā) grupa turpina piepildīt 2017. gadā prestižajā mūzikas izdevumā “Metal Hammer” teikto: “”Decapitated” ir nopietni “Pantera” un “Lamb Of God” pēcteči - grupa, kura ir spējīga piesaistīt metālmūzikai jaunus klausītājus, esot tās jaunajiem čempioniem.”

“Decapitated” albumi “Blood Mantra” (2014) un “Anticult” (2017) ir sabijuši “Billboard” ASV topa “Heatseekers” pirmajā pieciniekā, līdz ar to grupu jau diezgan pamatoti var likt vienā līgā ar tiem pašiem žanra smagsvariem, ar kuriem poļi kopā savulaik koncertējuši - “Lamb Of God”, “Meshuggah”, “Soulfly”, “Machine Head” un citiem.

“Decapitated” jaunākais albums “Cancer Culture” iznācis 2022. gada maijā, tajā piedaloties arī grupas “Machine Head” solistam Robam Flinnam un ukraiņu metālkora apvienības “Jinjer” vokālistei Tatjanai Šmaiļukai.

Izklaide

Populārais rīta raidījums "900 sekundes" Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos - ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots, kurš kopā ar Kristīni Garklāvu savulaik aizsāka raidījuma ceļu pie skatītājiem.