Rīgā uzstāsies metālmūzikas grupas no Ukrainas un Baltkrievijas

© Publicitātes foto

Nākamajā piektdienā, 13. janvārī, klubā “Melnā piektdiena” Baltijas minitūres “Landmark Tour 2023” ietvaros uzstāsies leģendārā baltkrievu “pagan / doom metal” grupa “Gods Tower” un Ukrainas smagmetāla grupa “Khors”.

"Khors” ir pagānmetāla un blekmetāla grupa no Ļvivas, kuru publika Latvijā pirmo reizi klātienē varēja iepazīt pērnā gada festivālā “Zobens un Lemess”, uz kuru grupas iespējamība ierasties vispārzināmu apstākļu dēļ nebija skaidra līdz pat pēdējam brīdim. Taču ukraiņi ieradās, nospēlēja teicamu koncertu un ieguva daudz jaunu klausītāju (un pārdeva daudz savu T-kreklu). Savukārt metālmūzikas aprindās leģendārās grupas “Gods Tower” (Baltkrievija) iepriekšējā uzstāšanās Latvijā bija paredzēta pirms trīs gadiem - ironisku apstākļu sakritības dēļ 13. martā, piektdienā, tātad tā saucamajā “melnajā piektdienā” un tieši klubā “Melnā piektdiena”, kad Latvija kovida dēļ pamodās ārkārtas situācijā un koncerts spēji tika atcelts.

Nu abas grupas vienojušās kopīgā tūrē.

Abas ukraiņu un baltkrievu grupas vieno draudzīgas attiecības kā uz skatuves, tā arī ikdienā. Piemēram, “Khors” bundzinieks būs pie bungām arī “Gods Tower” uzstāšanās laikā. Tā nav pirmā reize - mūziķi viens otru atbalsta un izlīdz dažādās nospriegoto apstākļu radītajās situācijās. Jāpiebilst, ka “Khors” aktīvi nodarbojas ar līdzekļu vākšanu Ukrainas brīvprātīgo kaujas vienību atbalstam, par ko ir saņēmuši vairākus savas valsts atzinības rakstus, un arī Rīgas koncertā būs iespēja iegādāties grupas atribūtiku un tādejādi atbalstīt Ukrainu karā pret iebrucējiem.

Kā īpašie viesi koncertā piedalīsies pašmāju Gļeba Beļajeva “Piano Metal Covers” un lietuviešu progresīvie blekmetālisti “Juodvarnis”.

Izklaide

Populārais rīta raidījums "900 sekundes" Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos - ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots, kurš kopā ar Kristīni Garklāvu savulaik aizsāka raidījuma ceļu pie skatītājiem.