Dukurs savu 34. dzimšanas dienu atzīmēs ar koncertu Rīgā

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 30. decembrī, dienu pirms savas 34. dzimšanas dienas, mūziķis Miks Dukurs sniegs koncertu Rīgā, mājīgajās kluba “One One” telpās.

Miks Dukurs ar plašākai auditorijai domātiem koncertiem Rīgā nav nemaz tik biežs viesis, tāpēc jo interesantāka ir vietas izvēle - “OneOne” telpās ikdienā deju grīdu parasti svilina elektroniskās mūzikas pasākumi, taču notiek arī dzīvās mūzikas koncerti. Pēc Mika domām, šī vieta ir ļoti pateicīga dažādiem žanriem, un mūziķis jau sen esot “uzlicis aci” uz šīm telpām. “Viņam vienmēr bijusi liela vēlēšanās savus svētkus sagaidīt uz skatuves ar koncertu, tāpēc, ļoti iespējams, ka ar šo pasākumu aizsāksim vēl vienu skaistu tradīciju,” prāto koncerta rīkotāji.

Miks Dukurs diezgan regulāri priecē auditoriju ar jaunām dziesmām un enerģiskiem koncertiem, tomēr lielākoties ārpus Rīgas. Tā šī gada sezonu viņš noslēdzis ar diviem izpārdotiem koncertiem Cēsīs un Liepājā, kas ir divi mūziķim būtiski ģeogrāfiskie punkti, savukārt trešais ir Rīga (savulaik Miks mitinājās Hospitāļu ielas apkaimē) - pilsēta, kur sarakstīti tādas dziesmas kā “Tu mani cel”, “Tuvāk vēl tuvāk”, “Spiritual Priest”, “I’m Falling For You”, “Katru vārdu” u.c. Rīgas koncertā izskanēs gan “zelta repertuārs”, gan arī svaigākie skaņdarbi, piemēram, “Sarunāsim parunāt”, kas šobrīd iekaro radiostacijas, un ir noenkurojies augstās vietās arī “Muzikālajā bankā”. Iespējams, klausītājiem tiks piedāvāts arī kāds pirmatskaņojums. Mikam uz skatuves pievienosies ģitārists Ēriks Upenieks, pie basa, kā ierasts, būs Edijs Dukurs, bet aiz bungām - Raitis Aukšmuksts.

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.