Producents Skultik piešķiļ modernu dzirksti Reiņa Liepas rokam

© Publicitātes foto

Latviešu elektroniskās mūzikas producents Skultik (Ričards Šulcs) kopā ar rokmūzikas cienītāju Reini Liepu izdevuši dziesmu “Run”, kurā iezīmējas interesants elektronikas un metālmūzikas apvienojums.

Dziesmas “Run” mūzikas autors ir Ričards Šulcs (un Jake Adkins), bet teksta - Ričards. “Dziesma ir moderns elektronikas un metāla apvienojums, galvenokārt iedvesmojoties no “Paramore” un “PVRIS”, jo sākotnēji dziesma bija paredzēta vokālistei-sievietei,” stāsta Ričards Šulcs jeb Skultik. “Kā liels iedvesmas avots man pašam ir “Bring Me The Horizon” pēdējo albumu skaņa, kas apvieno dažādus popa un roka žanrus, attālinoties no saviem supersmagajiem gabaliem.”

Jāatzīst, ka līdz grupas “Bring Me The Horizon” skanējumam Skultik ar savu “Run” gan neaizvelk, taču gabals ir nenoliedzami interesants, ar modernizētā smagā roka piesitienu, turklāt padarot līdz šim diezgan viduvējo rokmūzikas saimes pārstāvi, šova “X Faktors” ceturtās sezonas ceturtās vietas ieguvēju un grupas “Street Conference” “frontmenu” Reini Liepu par diezgan klausāmu balssvīru.

“Run” galvenā auditorija esot meklējama ārzemēs. “Pirms dziesmas iznākšanas nereklamējāmies Latvijā, jo ne es, ne oriģinālā vokāliste neesam atpazīstami,” skaidro Skultik, pie viena palepojoties ar “Run” vairāk kā 2500 straumējumiem “Spotify” apcirkņos. “Dziesmas vārdi simbolizē manu kā producenta atgriešanos mūzikā. Vairākus gadus esmu bijis bez iedvesmas un pārliecības, ka tas ir tā vērts, ka esmu gatavs kritikai vai tieši otrādi - popularitātei.

Galvenokārt esmu elektroniskās mūzikas producents, taču vienmēr esmu bijis modernā metāla fans. Šī ir pirmā dziesma, kurā izmēģinu ģitāras un metāla stilu,” par sevi stāsta Skultik.

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.