Rokgrupa “Nova Koma” publicē jaunu gargabalu un tā videoklipu

© Ieva Zepa

Pašmāju garāžroka apvienība “Nova Koma” publicējusi jaunu singlu “Nepatiesības”, kas stiprināts ar mūzikas videoklipu. Bruņojieties ar pacietību – jaunais gabals ir astoņu minūšu garumā! Taču, klausoties šo dziesmu, šīs minūtes nebūs lieki zemē nomestas.

Aptuveni astoņas minūtes garo dziesmu grupa “Nova Koma” rakstījusi vairākus mēnešus, bet aranžiju slīpējusi visos vasaras koncertos. Pats ieraksts un apstrāde veikti rudenī, ģitārista Jāņa Kalvāna vadībā studijā ”Gateris”. Videoklips filmēts “Vagonu Halles” telpās, operators un montieris - Krišjānis Pleiko (“Upeskino”). Kā stāsta vokālists Mārtiņš Vilnītis, tad “dziesma ir par situācijām, kad cilvēki gandrīz vai nejauši samelojas par pilnīgi nebūtiskām lietām. Tomēr šie sīkumi sakrājas, un galu galā savstarpējās attiecības kļūst par tukšām pieklājības frāzēm vai otra cilvēka viedokļa atbalsošanu, neatkarīgi no tā, vai tam piekrīti vai nē.”

Par “Nova Koma”. Dibināta 2015. gadā, tās sastāvā ir četri mūziķi - Mārtiņš Vilnītis (ģitāra, taustiņi, balss), Jānis Kalvāns (ģitāra, balss), Roberts Kočots (bungas) un Alise Golovacka (basģitāra, balss). Publicēti vairāki albumi, no kuriem divi nominēti “Zelta Mikrofona” balvai rokmūzikas kategorijā. Grupa aktīvi rīko koncertus kopā ar citām neatkarīgās rokmūzikas apvienībām, kā arī piedalās dažāda kalibra festivālos, tostarp kāpusi uz skatuves arī 2022. gada festivālā “Positivus”.

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.