Latvju “metālisti” koncertā vāks naudu bezpajumtes kaķiem

© Publicitātes foto

Roka un metālmūzikas koncertaģentūra „THP Production” un klubs „Republika” šo ceturtdien, 22. decembrī, ielūdz uz labdarības koncertu “Palīdzi mazajiem brāļiem”.

Labdarības koncertā Vecrīgas klubā “Republika” piedalīsies pašmāju smagās mūzikas grupas “(Ne)piedod”, “Ameha”, “Rusted Wheel” un “Hesychia”. Koncerta mērķis ir atbalstīt Kaķu palīdzības centru „Remi”, kam tiks atvēlēti visi koncerta laikā savāktie līdzekļi. Par šo naudu dzīvniekiem tiks iegādāta pārtika, nodrošināta veselības aprūpe, kā arī citas izdzīvošanai nepieciešamas lietas. Šobrīd šī centra aprūpē ir vairāk kā 150 astes - dažāda vecuma kaķi un kaķēni, ar dažādām pagātnēm un veselības problēmām.

Koncerta organizatori cer, ka “varbūt izdodas atrast jaunas mājas kādam pūkainam centra iemītniekam un kāds ūsainis šos Ziemassvētkus sagaidīs ar savu jauno ģimeni. Ir ļoti grūti, it sevišķi šajos visiem mums ne tik vieglajos laikos, atrast jaunas mājas pamestiem dzīvniekiem, it sevišķi pieaugušiem, veciem, slimiem.”

Starp citu, koncerta organizatores, aģentūras „THP Production” vadītājas Agritas Damarovskas kaķene Luna arī ir bijusī Kaķu palīdzības centra „Remi” audzēkne. “Lunu man atveda 2020. gadā maija beigās, kad bija “Covid - 19” lokdauns,” atminas Agrita. “Viņu ar māsu atrada pagrabā, bija jāārstē actiņa. Saārstēju. Tagad viņa mani uzmana, ja man paliek slikti vai slimoju. Kad man bija smagas veselības problēmas, Luna neatgāja no manis ne dienu, ne nakti - pat gulēja blakus. Dzīvnieki vienmēr atceras labu, žēl, ka par cilvēkiem tā bieži vien nevar teikt…”

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.