“Sestā jūdze” izdod ziemas dziesmu albumu

© Publicitātes foto

Tuvojoties Ziemassvētkiem, kantrimūzikas grupa “Sestā jūdze” dodas pie saviem klausītājiem ar jaunu Ziemassvētku koncertprogrammu “Vakars, kad visi būs mājās” un par godu šim notikumam nupat izdoto jauno ziemas dziesmu albumu.

Jaunajā “Sestās jūdzes” albumā apkopotas desmit ziemas dziesmas: “Skumjais sniegs”, “Svētku pietura”, “Rudenī”, koncertu tituldziesma “Vakars, kad visi būs mājās” ar grupas līdera Agra Gedroviča tekstu un mūziku, ģitārista Jāņa Misiņa instrumentālais skaņdarbs “Izabellas valsis”, vēl arī “Lai snieg”, “Ziemassvētku nakts” un citas kompozīcijas. Mūzikas autors grupas oriģināldziesmām ir Agris Gedrovičs, tekstiem izmantoti dzejnieku Lijas Brīdakas, Marikas Svīķes, Guntara Rača u.c. darbi.

Skaņdarbi no jaunā ziemas albuma, kā arī citas grupas oriģinālkompozīcijas un tradicionālās Ziemassvētku dziesmas būs dzirdamas arī trīs īpašos grupas Ziemassvvētku koncertos: 21. decembrī Rīgā, Torņkalna baznīcā, 22. decembrī Jelgavā, Sv. Annas baznīcā un 23. decembrī Smiltenes Ev. Lut. baznīcā.

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.