“Tautumeitas” nolēmušas turpināt savu “Skrejceļa” koncerttūri

© Publicitātes foto

Etnopopa grupa “Tautumeitas” ar sava aktuālā albuma “Skrejceļš”  programmu nesen noslēdza veiksmīgu deviņu koncertu tūri, un pieņemts lēmums to turpināt – 2023. gada pavasarī.

Nākamā gada pavasarī norisināsies “Tautumeitu” tūres otrā daļa. Grupa uzstāsies 24. martā Līvānos, 31. martā Smiltenē, 14. aprīlī Stopiņu pagastā un 15. aprīlī Ventspilī, bet tūres noslēdzošais koncerts gaidāms 22. aprīlī Rēzeknē. Atceroties rudens tūri, “Tautumeitas” stāsta: “Tas bija brīnišķīgs un jaudīgs ceļojums, kura laikā pieturējām visos Latvijas novados un satikāmies ar brīnišķīgiem cilvēkiem! Esam gatavas nākamajam un noslēdzošajam “Skrejceļa” posmam pavasarī. Turklāt Latgales vēstniecībā “Gors” svinēsim ne tikai tūres noslēgumu, bet arī albuma “Skrejceļš” gada jubileju.”

Jāatgādina, ka albums “Skrejceļš” iznāca šī gada aprīlī. Tas tika veidots kopā ar ilglaicīgo grupas mūzikas producentu Reini Sējānu, zviedru producentu Povelu Olsonu (strādājis arī ar grupu “Prāta Vētra”) un Arni Račinski. Albumā apkopotas 14 dziesmas, ieskaitot tādus pazīstamus gabalus kā “Muoseņa”, “Guli guli”, “Panama” un “Mežā”.

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.