RECENZIJA: Oskars Deigelis “Mani stāsti, manas teikas”

© Publicitātes foto

Dziedātāja un dziesmu autora Oskara Deigeļa ražīgums nebeidz pārsteigt - viņš laidis klajā savu jaunāko mini albumu jeb EP, kurā iekļautas sešas šogad tapušas kompozīcijas. Jāatgādina, ka Deigelis savas ne pārāk garās karjeras laikā jau izdevis četrus pilnmetrāžas albumus “Izglābts” (2013), “Dubults neplīst” (2014), “Mūza” (2017) un “Kamēr esmu” (2020), kā arī EP “Kaverversijas” (2021), turklāt paralēli solo darbībai paguvis kā autors līdzdarboties daudzu pazīstamu izpildītāju projektos, sastrādājoties ar grupu “Otra Puse”, Samantu Tīnu, Dārtu Stepanovu, Aivo Oski, Rassell & Sabīni Berezinu, Normundu Rutuli un daudziem, daudziem citiem.

Milzīgu jaunumu šajā minialbumā nav, tas vairāk ir kā Oskara svaigāko garadarbu apkopojums - līdzās iepriekš jau izdotajiem skaņdarbiem “Apmātība” (duets ar Antru Stafecku), “Teiksi reiz paldies”, “Tam ir jābūt tā” (kopdarbs ar Loretu Reidi un Miku Pinzuli jeb Mickeen) un “Viena mana diena” (duets ar Dionu Liepiņu), pievienotas divas jaunas kompozīcijas - saldsērīgā “Par to, ko nespēju” (duets ar Kristīnu Zaharovu) un 90. gadu noskaņās veidotā “Vēlos”. EP dzirdamās aranžijas darinājuši tādi producenti kā Jānis Narbuts, Kaspars Maks, Jānis Čubars un MCKN, kā arī pats Deigelis.

“Lielāko daļu dziesmu šajā albumā sacerējusi mana māsa Anita Tīlena, taču autoru saraksts ar to neapstājas - paldies par paveikto jāsaka arī Normundam Pauniņam, Loretai Reidei, un, protams, sev pašam,” joko Oskars.

PAR. Uzslavas Oskaram par centību un neatlaidību! Ir dažas simpātiskas dziesmiņas, kuras var ieteikt noklausīties - pirmām kārtām tas attiecas uz stilīgo “Teiksi reiz paldies” (mūzikas autors - Normunds Pauniņš!), tāpat var atzīmēt kopdarbu ar sociālajos tīklos hiperaktīvo, jauno un talantīgo Dionu. Arī dziesma “Vēlos” ir gluži OK - tā labi iederētos Agra Semēvica “100. debijas” vai Laura Reinika koncertu iesildošajās daļās.

PRET. Nav pat vērts mēģināt šo EP uztvert kā vienotu veselumu - katrs no tajā iekļautajiem sešiem gabaliem ir stilistiski atšķirīgs. Jāpabrīnās, ka Deigelis tik vāji izmantojis pieaicināto viesmūziķu potenciālu - ja duets ar Dionu sanācis labi, tad ar Antru Stafecku un Kristīnu Zaharovu pilnīgi noteikti varēja sadziedāt kaut ko daudz veiksmīgāku.

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.