Ziemas svētdienas Mazajā ģildē noslēgs Līga Priede un Andrejs Grimms

© Publicitātes foto

Šo svētdien, 18. decembrī, Mazajā Ģildē notiks koncertu cikla “Ziemas svētdienas” noslēdzošais, Ceturtās Adventes koncerts “Klusās dziesmas”, kurā uzstāsies dziedātāja Līga Priede un ģitārists Andrejs Grimms, izpildot Imanta Kalniņa mūziku.

Līgas Priedes un Andreja Grimma tandēms klausītājiem piedāvās vismaz divus gadu desmitus lolotu komponista Imanta Kalniņa skaistāko dziesmu programmu. “Līgas balss, pārsteidzot ar skarbu tiešumu un cilvēcību, dzirdama vairākos ImKas dziesmu ierakstos, savukārt Andreja Grimma ģitārspēle papildinājusi “Autobuss debesīs” pirmos albumus. Abi kopā vairākkārt tikušies Imantdienās,” informē koncerta organizatori.

Aptuveni stundu ilgajā programmā izskanēs tādas dziesmas kā “Zelta Haizivs songs”, “Svētku diena”, “Tauriņa samtainā smarža”, “Piena ceļš”, “Bimini”, “Betas dziesmiņa”, “Dūdieviņš”, “Smilšu rausis” u.c., kurām jebkurš var dziedāt līdzi (jo zina no galvas to vārdus), kā arī melodijas, kas atklās ko jaunu par komponista daiļrades vēsturi.

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.