“Melnajā Piektdienā” uzstāsies leģendāri grieķu blekmetālisti

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 17. decembrī, klubā “Melnā Piektdiena” uzstāsies leģendārie grieķu blekmetālisti “Rotting Christ”. Jau nojucis skaitlis, kura pēc skaita viesošanās Rīgā grieķiem šī būs, bet zinātāji stāsta, ka sestā (!).

Iepriekšējo reizi grupa “Rotting Christ” ar tās kolorīto līderi Saki Toli priekšgalā Latvijā ciemojās 2019. gada novembrī, grieķi uzstājušies arī festivālā “Zobens un Lemess” (2016. gadā, toreiz tas vēl notika Lonē), bet pārējās reizes jāmeklē vēstures annālēs. Šoreiz “Rotting Christ” devušies nelielā minitūrē pa Baltijas valstīm, kuras laikā uzstāsies gan Latvijas, gan Lietuvas, gan Igaunijas galvaspilsētās. Iesildītāju lomā vēl viena grupa no Grieķijas - “On Thorns I Lay”.

Grupa “Rotting Christ” dibināta 1987. gadā Atēnās. Tās kontā ir 13 studijas albumi, no kuriem pēdējais - “The Heretics” - izdots 2019. gada februārī. Kopš tā laika grupa piedzīvojusi ievērojamas sastāva izmaiņas: ierindā palikuši tikai Sakis Tolis (vokāls, ģitāra, taustiņi) un viņa brālis Temis Tolis (bungas), bet kā jaunie rekrūši grupas rindās iekļāvušies Kostis Foukarakis (ģitāra) un Kostas Heliotas jeb Speids (bass).

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.