Šodien "SEB Muzikālā banka 2010" apbalvošanas ceremonija

Ventspilī šodien notiks Latvijas Radio 2 popa un rokdziesmas aptaujas "SEB Muzikālā banka 2010" apbalvošanas ceremonija, informē Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Zvaigzne.

Šogad, atzīmējot dziesmu aptaujas pastāvēšanas desmitgadi, pasākums pulcēs ne tikai šā, bet arī iepriekšējo gadu populārākos mūziķus.

Finālbalsojums, lai noskaidrotu šā gada vērtīgākās dziesmas latviešu valodā, beidzās janvāra vidū. Tajā piedalījās divdesmit dziesmas, kas mēneša aptaujās saņēmušas vislielāko klausītāju atbalstu. Noslēguma balsojums, kā jau ierasts, notika divās kārtās: līdz 30. decembrim bija iespējams balsot par visām divdesmit dziesmām, bet no 2. līdz 15. janvārim – par 15 labākajām.

Tikai diviem izpildītājiem - Laurim Reinikam un grupai "Musiqq" - finālbalsojumā iekļuvušas divas dziesmas. Šogad finālbalsojumā iekļuvusi Roberta Petersona dziesma "Cīrulis", grupas "Labvēlīgais tips" dziedātā "Čiekurs egles dēls", Ivo Fomina "Dažreiz", Nikolaja Puzikova "Dievs tevi mīl", "Musiqq" izpildītā "Dzimšanas diena" un "No desmit desmit", Laura Reinika "Es skrienu" un "Nebeidzamais stāsts", "Prāta vētras" "Gara diena", Mika Dukura "Hēlija balons", Aishas, Mika Dukura un "JMMSZK" "Iedomājies", Jāņa Stībeļa "Jo tā grib mana sirds", "Otras puses" "Kā nav, tā nav", Gustavo "Kur ir mana galodiņa", "PeR" pied. Dairis "Līdzsvarā", "Double Faced Eels" "Ļauj man būt", Candy un Roberta Lejasmeijera "Rīts ir tālu vēl", Kažas un Jenny May "Smaids", Kažas "Tici vai ne" un Lienes Šomases "Ūdenskrāsas".

Turpinot iepriekšējos gados sākto tradīciju, vērtīgāko dziesmu noteiks klausītāji un īpaša „SEB Muzikālās bankas” ekspertu padome. Ekspertu padomē iesaistījušies profesionāli, ar aptaujas fināldziesmām nesaistīti mūziķi, kuri uzstāsies arī noslēguma ceremonijā Ventspilī.

Šogad ekspertu padomē darbojas Pits Andersons, Boriss Rezņiks, Māris Briežkalns, Valts Pūce, Raimonds Ozols, Normunds Šnē, Imants Vanzovičs, Niks Matvejevs un latviešu popmūzikas leģenda Margarita Vilcāne.

Pasākuma lieldraugs ir "SEB banka", apbalvošanas ceremonija top sadarbībā ar Ventspils pilsētu un "Euroskor".

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais