Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Duets “Bel Tempo” izdod Ukrainas kara ietekmē radušās dziesmas

© Publicitātes foto

Pašmāju indī/elektroniskās mūzikas duets “Bel Tempo” jeb Jūlijs Melngailis un Andis Ansons izdevuši divas jaunas dziesmas – “What Now” un “L’Escargot”.

Dziesma “What Now” sarakstīta mēnesi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. “Tas bija milzīgs šoks, pēkšņi nonākt realitātē, kurā nevar zināt, kas rīt ar mums varētu notikt,” atceras grupas solists Jūlijs Melngailis. “Grafiskie video un attēli, sarunas par to, ko mēs darītu, ja krievu karaspēks klauvētu pie mūsu durvīm - prātam neaptverami! Mēs diezgan regulāri tiekamies studijā, lai strādātu, taču mēnesi tikāmies un neizdarījām neko, kā tikai apspriedām šo tēmu. Dziesma atspoguļo trauksmes sajūtu, ko mēs visi piedzīvojām februārī. Mēs nedrīkstam pie tās pierast!” Jāpiebilst, ka “What Now” ir arī jauniešu seriāla “Jaunais norm” tituldziesma.

Savukārt skaņdarbs “L’Escargot” ir radies sadarbībā ar grupai tuvu draugu, mūziķi un producentu Aleksi Luriņu. Dziesma radīta, izmantojot analogos elektroniskās mūzikas instrumentus, un ir oda franču elektroniskajai mūzikai. Tulkojumā no franču valodas dziesmas nosaukums ir “gliemezis”, un tā stāsta par gliemezi, kas… aizbēga.

“Bel Tempo” ir indī/elektroniskās mūzikas duets no Rīgas. Abi mākslinieki iepazinušies dziesmu rakstīšanas nometnē “Riga Live”, taču strādāja attālināti - producents Andis Ansons dzīvoja Rīgā, kamēr dziedātājs un komponists Jūlijs Melngailis studēja mūzikas kompozīciju Londonā. Mūzikā ietekmējušies no tādiem māksliniekiem kā Caribou, Jungle, Sampha, Toro y Moi un citiem, apvienojot jutekliskus bītus un analogo sintezatoru skaņas ar maigiem vokāliem un pulsējošiem ģitāras rifiem, kas rada dejojamu un vienlaikus intīmu atmosfēru. Šī gada jūnijā klajā nāca dueta debijas minialbums “Pessimismus”, kurā piedalījusies Londonā dzīvojošā un starptautisku atzinību guvusī hiphopa māksliniece Elīza Legzdiņa.