Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Dzelzs vilkam” albums, video un koncerts “Palladiumā”

© Publicitātes foto

Latvju rokmūzikas karstākais jaunums: grupa “Dzelzs vilks” pēc ilgāka laika publicējusi jaunu studijas albumu un izdevusi tā singla “Tu negaidīji rītu” video, kā arī izziņojusi albuma prezentācijas koncertu 2023. gada 25. februārī koncertzālē “Palladium”.

Jaunā albuma “Jauni” dziesmas pirmoreiz tapušas kopā ar studijas producentu Gati Zaķi, kā arī ar mūzikas producentu Aldi Zaļūksni. Visu dziesmu mūzikas un vārdu autors ir Juris Kaukulis, taču jaunā materiāla radīšanā un, protams, ierakstā piedalījušies arī pārējie “dzelzs vilki” - Mārcis Judzis, Kaspars Tobis un Kārlis Alviķis. Pavirši to noklausoties, uzreiz jāsaka - ir labs! Kaukuļa rokrakstā, taču ar mazliet modernizētāku piesitienu.

Divas no jaunajā albumā iekļautajām kompozīcijām “Dzelzs vilka” klausītājiem jau ir labi zināmas: “Tās vēl nav beigas” (2019) kļuvusi par filmas “Klases salidojums” tituldziesmu un vietnē “YouTube” skatīta vairāk nekā pusmiljonu reižu, savukārt “Glāzes” (2020) jau pieņemtas par neatņemamu “Dzelzs vilka” koncertu sastāvdaļu. Jaunā dziesma “Tu negaidīji rītu” ir trešais albuma “Jauni” singls, kam tapis arī elegants video.

“Dzelzs vilks” albums “Jauni” pieejams digitāli straumēšanas vietnēs, bet 2023. gada februārī iznāks arī taustāmā veidolā izdevniecībā “Upe tuviem un tāliem”. Kas attiecas uz koncertu “Palladiumā”, tad biļetes uz to pārdošanā būs no 5. decembra.