Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Būū laiž klajā stilīgu un pat seksīgu Ziemassvētku dziesmu

© Publicitātes foto

Būū, īstajā vārdā Ilze Fārte, laidusi klajā jaunu dziesmu “Ziemassvētki bez tevis”, kas ilgi stāvējusi dziedātājas dziesmu plauktā, bet tagad izdota īsu brīdi pirms viņas minialbuma, kas dienasgaismu ieraudzīs 2023. gada februārī.

Dziesmas “Ziemassvētki bez tevis” mūzikas un arī teksta autore ir pati Ilze Fārte jeb Būū. “Pirms dažiem gadiem, ap Ziemassvētku laiku, mani piemeklēja kārtējās jaunības mīlestības problēmas un es, pēc ierastās pašterapijas metodes, izlēmu nevis bēdāties par to, ka nevaru būt kopā ar “īsto un vienīgo”, bet gan uzrakstīju par to dziesmu. Šķiet, eju pa pēdām Teilorei Swiftai, jo rakstu par bijušajām attiecībām,” joko Būū. “Ilgi “marinēju” dziesmu demo plauktā, bet šogad izlēmu, ka jāiesvēta jaunā ģitāra, jāsacer skaisti, džezīgi akordi un dziesma beidzot jānoaranžē, lai manā CV būtu arī viena seksīga Ziemassvētku melodija.”

Gaidāmais minialbums būs stilistiski atšķirīgs no dziedātājas ierastā repertuāra, iezīmējot jaunu un tumšāku posmu Būū mūzikā. “Es ļoti daudz ar sevi strādāju gan fiziski, gan garīgi, un liela daļa no pašiziņas ir saistīta ar maniem dēmoniem jeb “ēnas pusi”. Visiem tāda ir. Līdz šim publiskajā telpā esmu rādījusi tikai savu gaišo pusi, taču tas, ka demo plauktā sāka krāties tieši tumsā smeltās dziesmas, neļauj man ilgāk izlikties par eņģeli.”

Būū EP ierakstu plānots izdot 2023. gada februārī. “Tas būs kā protests un kā demonstrācija tam, ka tas, ka Būū ikdienā izvēlas gaismu un mīlestību, nenozīmē, ka viņa nepazīst tumsu, nevar piekaut dēmonu, kas mēģina viņai darīt pāri. Šo melno maģiju Būū ir satikusi, uzvarējusi un tagad dalīsies ar savu pieredzi. Apzinātā, gaišā buršanās caur popmūziku palīdz ielikt pozitīvus, sevi cildinošus, afirmatīvus vārdus citu cilvēku mutēs, kas rotē kā mantras un iesēžas zemapziņā, veidojot jaunu realitāti,” par jauno darbu stāstot, prot ieintriģēt dziedātājas PR nometne.