Ievas Akuratere ar Aivaru Hermani ielūdz “Ziemas dārzā”

© Publicitātes foto

Ziemassvētkus gaidot, Ieva Akuratere klausītājiem piedāvā dziesmas no programmas “Ziemas dārzs”, kas tapusi sadarbībā ar ģitāristu un komponistu Aivaru Hermani. Koncertā izskanēs abu mākslinieku sadarbībā radušās dziesmas, kā arī tradicionālās Ziemassvētku dziesmas mūziķu interpretācijā.

Jau šonedēļ, 3. decembrī, Ievas Akurateres un Aivara Hermaņa koncerts izskanēs Ungurmuižā, bet 4. decembrī - Tukuma pilsētas Kultūras namā. Abu mūziķu programma vēlāk būs skatāma un klausāma 17. decembrī Ramatas pagasta tautas namā, 20. decembrī - Allažu tautas namā, 26. decembrī - Ropažu Evaņģēliski luteriskajā baznīcā un 27. decembrī - Tērvetes kultūras namā.

Latvijā labi pazīstamo mūziķu sadarbība aizsākās vairāk kā pirms 30 gadiem.

Radošo saskaņu un vienotu muzikālo izjūtu viņi atklāja, strādājot pie dziesmu cikla “Klusums starp mums” (1990) ar Igo dzeju, kam sekoja dzejnieka Linarda Tauna vārsmu iedvesmots cikls “Plīvošana ar pilsētu” (1997), savukārt solo albuma “Vēlēšanās” dziesmu vārdu autore lielākoties ir pati Ieva Akuratere. Arī koncertprogrammā “Ziemas dārzs” skanēs dziesmas ar Ievas Akurateres vārdiem, turklāt šajā programmā ir arī dziesma ar šādu pat nosaukumu. “Manam brīnumam notic tas, kurš pats ir pieredzējis brīnuma iespējamību. Citiem mēs varam izstāstīt ceļu uz turieni. Kad ir atrasts savs noslēpums, tad izrādās, ka mūs visus vieno šī laimes pastāvēšana, tikai mēs katrs to mīlam mazliet savādāk. Skaisti ir mīlēt tā, kā es jūtu, nevis, kā mani pamāca! Skaisti ir meklēt! Jo slepenajā Ziemas dārzā rotaļājas Ziemassvētku Gars, kuru mēs jūs aicinām saklausīt un ieraudzīt caur mūzikas skaņu plūdumu,” tā Ieva.