Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rutulis ar Ērgli un Plēpi apvienojas dziesmā par cilvēcību

© Publicitātes foto

Pieci Latvijas dziedātāji - Normunds Rutulis, Diāna Černe, Andris Ērglis, Viktorija Plēpe un Atis Ieviņš - apvienojušies kopīgā dziesmā par cilvēkiem un cilvēcību. Tās nosaukums ir “Ieraugi pats sevi”, un dziesmai nofilmēta arī videoversija.

Dziesmas “Ieraugi pats sevi” mūzikas un teksta autore ir Diāna Černe, tā iekļauta arī viņas pirms pāris gadiem klajā nākušajā šāda pat nosaukuma soloalbumā. Diāna atklāj, ka šis skaņdarbs esot pie viņas atnācis… sapnī. “Dziesmas teksts un melodija atskanēja manā sapnī tik skaidri, ka pamostoties man atlika to tikai pierakstīt un pie klavierēm atrast melodijai atbilstošas harmonijas. Vēl šodien šo sapni skaidri atceros, jo mani izbrīnīja tas, ka manā sapnī šo dziesmu dziedāja kopā vairāki Latvijā pazīstami solisti. Uztvēru to kā zīmi, ka šai dziesmai jākļūst par vairāku Latvijas dziedātāju kopprojektu,” stāsta Diāna.

Dziesmas studijas producents ir Jānis Narbuts, solo ģitāru iespēlējis Gints Purgailis, bet taustiņus - pati Diāna Černe. Dziesmas video radījis Jēkabs Vilkārsis. “Laikā, kad pasaule strauji mainās un cilvēka patiesās vērtības tiek aizstātas ar jaunām un vilinošākām, šī dziesma var noderēt latviešiem kā atgādinājums, ka, neatkarīgi no ārējiem apstākļiem, cilvēkam vienmēr ir brīvā griba, vaļa un izvēle dzirdēt savu sirdsapziņu jeb kopapziņu un rīkoties saskaņā ar to. Dziesma liek klausītājiem atcerēties, ka tikai tā klusi čukstošā sirdsbalss, kas norāda uz īsto un pareizo ceļu, atšķir Cilvēku no robota.”