Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Nākamgad Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies "Grammy" laureāti "Phoenix"

© Publicitātes foto

Kārtējais pārsteigums no koncertu aģentūras “8 Days A Week” - 6. jūnijā Siguldas pilsdrupu estrādē savu jaunāko albumu “Alpha Zulu” atrādīs indī mūzikas zvaigznes, “Grammy” balvas ieguvēji “Phoenix” no Francijas.

Parīzieši “Phoenix” par sevi skaļi paziņoja jau gadsimta sākumā, kad viņu debijas albums “United” (2000) ierindoja grupu nozīmīgāko indī izpildītāju sarakstā. Jau no grupas pastāvēšanas pirmsākumiem bija skaidrs, ka šāda franču mūzika ir piemērota lielām ballītēm koncertzālēs un der arī lielajām festivālu skatuvēm no Koačelas līdz Glastonberijai: kad “Phoenix” spēlēja leģendārajā “Madison Square Garden” arēnā, viņi sarīkoja kopīgu uzstāšanos ar slavenajiem “Daft Punk”. Kad 2009. gadā iznāca albums “Wolfgang Amadeus Phoenix”, viņi kļuva par vienu no pēdējās dekādes nozīmīgākajām grupām - ne velti “Lisztomania”, “1901” vai “Rome” joprojām tiek bieži atskaņotas, un darbs ir ieguvis “Grammy” balvu kā labākais alternatīvais albums.

Pašlaik “Phoenix” kontā ir jau septiņi studijas albumi (tie gan vairāk attiecas uz poproku), no kuriem pēdējais šogad - tas saucas “Alpha Zulu”. Labs draugs no “Daft Punk”, šīs grupas dalībnieks Thomas Bangalter viņiem asistēja studijā un producēja grupas jaunāko darbu, kas tika ierakstīts Luvras muzejā Parīzē. Viņi ir labākā desmitgades grupa,” saka cits ilggadējais grupas draugs, “Vampire Weekend” līderis Ezra Koenings, kurš arī piedalījies jaunā albuma dziesmas “Tonight” ierakstā.

“Pēc mūzikas kritiķu domām, “Phoenix” joprojām dara savu darbu vislabāk ar tiem raksturīgo vieglumu un specifisku estētiku. Ieraksts atspoguļo grupas nepārtraukto vitalitāti un vēlmi radīt ko jaunu - “Phoenix” prasmīgi apvieno jautrību ar dziļumu. Melodiju kvalitāte, dziesmu noskaņas un skanējums noteikti padarīs “Alpha Zulu” par vienu no gada labākajiem albumiem,” tik nekritiski par jauno darbu vēsta koncerta rīkotāji. Un vēl: ““Phoenix” koncerti ir kaut kas vienreizējs. Mēs drīz to redzēsim paši savām acīm un gribēsim redzēt vēlreiz. Šajā tūrē “Phoenix” izmanto ļoti iedarbīgu scenogrāfiju, kas katru skaņdarbu ietērpj dažādās dekorācijās. Tie ir kā vīns - ar katru gadu kļūst arvien labāki. Viņu koncerts pie mums ieradīsies īstajā laikā, un mēs beidzot varēsim piedzīvot viņu mūzikas enerģiju dzīvajā. Ikvienam indī mūzikas cienītājam tas ir jāredz!” Lai nu tā būtu…