Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Ilzes Kalves meita reanimē mātes grupas “Pamatinstinkts” dziesmu

© Publicitātes foto

Aizsākot latvju popmūzikas arheoloģiskos darbus, sevi pieteikusi pavisam jauna grupa “Transference”, kuras sastāvā ir Agija Tomme un Sandris Šīrants – 90. gados ultrapopulārās grupas “Pamatinstinkts” līderes Ilzes Kalves meita un ansambļa “Vēja Runa” solista Andra Šīranta dēls.

Pirmais “Transferences” singls ir 90. gadu kulta grupas “Pamatinstinkts” hita “Nejautā” jauna versija. Atšķirībā no oriģināla, dziesma ieturēta elektronizēta drīmpopa versijā, taču Agijas balsī var saklausīt mātes tembrālās noskaņas. “Termins “transference” būtībā nozīmē sajūtu pārnesi, tādējādi tas kā grupas nosaukums pasvītro mūzikas atveidi, kas mums ir tuva, un ar kuru esam uzauguši,” skaidro Agija.

“Pamatinstinkta” dibinātāju Jāņa un Ilzes Kalvju meita Agija ir ārste, kas savu profesionālo dzīvi saistījusi ar psihoterapiju, taču ārpus psihoterapeites kabineta raksta mūziku, uzstājas dziesminieku pasākumos, tostarp arī mūzikas un mākslas festivālā “Bildes”, dziedājusi brīvas gribas ansamblī “Stiprās sievas” un piedalījusies arī citos muzikālajos projektos. Savukārt “Vēja Runas” solista Andra Šīranta dēls Sandris ir skaņu inženieris, kurš līdzdarbojies tādos projektos kā “Irving Ark”, “Parara”, “Ca’Mel” un “Shining Patterns”, izdevis vairākus albumus un šī gada laikā vien sarakstījis piecas stundas garu savas mūzikas skaņu celiņu.

Dziesmas ierakstā palīdzīgu roku sniegusi “Labo Ierakstu studijas” producentu komanda Jānis Kalve un Lotars Lodziņš), kuri, cita starpā, ir arī kādreizējie “Pamatinstinkta” dalībnieki. Viņi producē tādus māksliniekus kā “Labvēlīgais Tips”, Aivo Oskis un Alise Haijima, Jānis miksē dziesmas, kas dzirdamas radio viļņos (“Musiqq”, “Bermudu Divstūris”, Normunds Rutulis u.c.), bet Lotars strādā EHR ierakstu studijā ar reklāmām. Dziesmas tapšanā ar padomu dalījusies arī dziesmas un teksta oriģinālā autore Ilze Kalve, kādreizējā “Pamatinstinkta” soliste, kas šobrīd ir LTV1 “Panorāmas” korespondente Lielbritānijā.

“Droši vien mums visiem reizēm gribas aizmirst to, kas bijis, un pievērt acis uz pasauli, cenšoties rast iekšējo mieru. Dzīvojot turbulentos laikos, šķita atbilstoši atdzīvināt mūziku, kas skanējusi mūsu bērnībā, kad viss šķita vienkāršāk un bezrūpīgāk. Ne velti dziesmas pēdējie vārdi ir “nedomā!”,” par savu vēstījumu joko Agija ar Sandri.