Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Dagamba” atkal šokē, sakrustojot Bahu ar “Rage Against The Machine”

© Publicitātes foto

Pēc trīs gadu pārtraukuma klasiskās mūzikas huligāni, grupa “Dagamba” pieteikusi jaunu koncertprogrammu – tā saucas “Bach Against The Machine” un plašākam klausītāju lokam tiks atrādīta lielkoncertā 2023. gada 3. jūnijā Mežaparka Lielajā estrādē.

Jaunajā koncertprogrammā “Dagamba” mūziķiem raksturīgajā manierē sakausēta akadēmiskās mūzikas tēva, komponista Johana Sebastiana Baha mūzika un ietekmīgākās rokgrupas “Rage Against The Machine” daiļrade. “Skaņdarbos ietvertas aktuālas tēmas - protests pret pastāvošo netaisnību, karu un nepārvaramo tehnoloģiju dominanci līdzās vienkāršībai, garīgumam, tīrībai un dabas skaistumam,” uzsver mūziķi.

Pirmais priekšvēstnesis jaunajai programmai ir dziesma “Killing In The Name Of Bach”, kuras videoklipā “Dagamba” uzdrīkstējušies leģendāro komponistu atgriezt dzīvē gluži fiziskā veidolā - viņu atveido grupas līdera Valtera Pūces tēvs, komponists Valts Pūce.

Video veidojusi Valtera māte, kinorežisore Dace Pūce, savukārt iespaidīgo vizuālo pasauli uzbūris operators Jānis Andrejevs. “Klipā idejiski atdzīvināts Bahs un baznīca ienesta mūsdienu pasaulē. Tieši tāpat, kā to darām ar mūziku - savienojam dažādas pasaules, veco ar jauno, šķietami nesavienojamo,” stāsta Valters. “Baznīcu kā mūsdienu svētnīcu gandrīz burtiski aiznesām uz Mežaparka Lielo estrādi, uz tās kāpnēm ar milzīgiem projektoriem projicējot vitrāžas un ērģeles.”

“Ideja par “Bach Against the Machine” radās pēc veiksmīgās “#LudwigVanRammstein” koncertturnejas. Aktuālo pasaules notikumu kontekstā, sajutām, ka tagad ir īstais brīdis šo ideju realizēt. Dažādo gadsimtu dižo mākslinieku mūzika prasa lielu vērienu gan skaniski, gan vizuāli, tāpēc būsim priecīgi vasaras sākumā šo dižgaru muzikālo satikšanos aizvest pie skatītājiem tieši Mežaparka Lielajā estrādē, kas ir arī mūsu tautas brīvības un kopības simbols,” tā Valters Pūce.