Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“The Factor” pēc ilgākais pauzes atgriežas ar jaunu klipu

© Publicitātes foto

Mūzikas straumēšanas servisos nonākusi pašmāju smagroka grupas “The Factor” jaunā dziesma “Uz tikšanos”, kurai tapis arī videoklips. Tā ir kā priekšvēstnesis grupas topošajam albumam.

Pēdējais nopietnais pieteikums no “The Factor” bija 2018. gada novembrī klajā laistais dziesmas “Midnight Callers” videoklips, kura režisors bija odiozais Kaspars Bindemanis. Pēc tam rokgrupa ik pa laikam kaut kur atkal atrādījās un nepārtraukti solīja jaunus darbus - tik ilgi, ka nu jau vairs pat neticējās, ka tādi patiešām būs. Taču beidzot jaunā dziesma ir tapusi. Kā vēsta paši mūziķi, tā “ierakstīta dažādos laikos “Rock Shelter” studijā un to miksēja Jānis Eglītis studijā “Ierakstu Māja”.” Šoreiz dziesma “faktoriem” netipiski ir dzimtajā mēlē, taču stilistiski nekas nav mainījies - “The Factor” joprojām bliež enerģisku un dūšīgu, “oldskūlīgu” smago roku.

Pie mikrofona joprojām ir kādreizējais grupas “Relicseed” līderis Edgars Rakovskis, kurš ir arī jaunās dziesmas teksta autors. Mūziku komponējis “The Factor” basģitārists Mikus Visendorfs, grupas galvenais virzītājspēks nemainīgi ir ģitārists Edijs Rudzis, savukārt otram ģitāristam šoreiz Kārlim Lukstaraupam šoreiz atrasts vēl kāds pielietojums - viņš iejuties galvenajā lomā Līgas Vanagas režisētajā videoklipā. “Aizveru durvis, neatskatos / Ieelpu pietaupu, neatvados / Uz tikšanos,” skan dziesmā - lai gan saturs ir daudz dziļāks, šos vārdus laikam var attiecināt arī uz pašiem “faktoriem”, kuri gatavi atgriezties ar jaunu sparu.