Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Nīderlandē dzīvojošā Annna rada dziesmas no balss ziņām

© Publicitātes foto

Jaunas kvalitātes sevī atradusi Nīderlandē dzīvojošā latviešu dziedātāja Annna (Anna Madara Pērkone), kura savā šā brīža mītnes zemē izraisījusi teju sensāciju kā deju mūzikas producente Might Delete Later – viņa rada dziesmas no cilvēku iesūtītajām balss ziņām.

Nupat klajā nācis producentes Might Delete Later jaunākais singls “I’ve Been There”, kas ir elegants klubu mūzikas skaņdarbs, par ko atzinīgi izteikušies arī vairāki Eiropas dīdžeji, bet tā tapšanas vēsture ir pavisam interesanta.

“”I've Been There” stāsts aizsākās ar balss ziņu, ko februārī man atsūtīja kāds īpaši mīļš cilvēks. Viņas vārds ir Hollija, viņa ir ne tikai neatkarīga mūziķe, tāpat kā es, bet arī ceļo pa pasauli kā kāda liela britu mākslinieka pavadošā vokāliste. Mēs bieži apmaināmies ar domām par pasauli, kurā dzīvojam - par mūziku, kariem, kovidiem un citām lietām. Un dažreiz ir vienkārši par daudz. Mēs visi to esam piedzīvojuši. Tā bija balss ziņa, kurā jūtams satraukums,” e-pastā no Nīderlandes apskatniekam stāsta Madara. “Šī dziesma ir vēstījums ikvienam - “tu neesi viens, mēs visi esam bijuši tur.” Tieši tāpēc man vajadzēja radīt dziesmu no šī balss ieraksta.”

Pagājušajā gadā Annna izdeva ierakstus vairākās pazīstamās ierakstu kompānijās, un, “iedvesmojoties no tādiem māksliniekiem kā Fred Again.... un Elderbrook, gribēju īstenot savu misiju: radīt deju mūziku par sajūtām un ikdienas pieredzēm,” stāsta mūziķe. “Mans draugs iedomājās, ka dziesmas varētu radīt no balss ziņām. Šo ideju prezentējām vietējās Amsterdamas mākslas galerijas īpašniekam. Viņam tā tik ļoti patika, ka visu augustu varējām Might Delete Later telefonu viņa galerijas logā izlikt kā izstādi. Tā nu es radu dziesmas no balss ziņām, ko man sūta cilvēki, zvanot uz MDL tālruņa numuru. Kopš pirmās dienas, kad par šo ideju “iepostoju” savos sociālajos tīklos, mans balss pasts ir nerimstoši pildījies ar cilvēku ziņām.” Ikviens cilvēks pasaulē var zvanīt pa tālruni +31649106071, lai atstātu ziņu, un, iespējams, pēc tam dzirdēt savu balsi Might Delete Later ierakstos.

Oktobra beigās Might Delete Later tika uzaicināta uzstāties vācu elektroniskās grupas “Moderat” koncerta izskaņā “AFAS Live” stadionā Amsterdamā. Šova sastāvs iekļāva vokālus, modulāros sintezatorus un īpašu gaismu šovu, ko uz vietas izveidoja pati māksliniece. Might Delete Later koncerts pulcēja tik lielu pūli, ka “AFAS Live” komandai nācās zvanīt skatuves menedžmentam un lūgt papildu laiku, lai viņa varētu nospēlēt vēl vienu dziesmu... “AFAS Live” pēc tam savā preses relīzē rakstīja, ka šī zāle vēl nekad nebija pulcējusi tik daudz cilvēku. “Ja godīgi, šis šovs beigās bija tik traks, ka vēl joprojām no stadiona darbiniekiem saņemu ziņas, ka zāle vēl nekad neesot bijusi tik pilna. Riktīgs lepnums tajā vakarā bija par sevi pašu! Nevaru sagaidīt, kad atkal sanāks kaut ko šādu piedzīvot un, cerams, arī aizvest uz Latviju,” priecājas Annna. Pašlaik Might Delete Later gatavojas sava jaunā EP izdošanai.