Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA. Grēta. "Vēl aizvien man sapņos"

© Publicitātes foto

Pagājušās nedēļas karstākais jaunums – šova “X Faktors” ceturtās sezonas uzvarētājas Grētas Grantiņas debijas EP jeb minialbums ar septiņām dziesmām.

Tas tapis vairākās “Universal Music Group” rīkotajās dziesmu rakstīšanas nometnēs, kurās piedalījušies tādi autori un producenti kā Māra Upmane-Holšteine, Chris Noah, rolands če, Edavārdi, Dagnis Roziņš, JJ Lush, xantikvariāts, Kristaps Ērglis, DJ Rudd, kā arī latviešu izcelsmes ukraiņu producents Edgars Vilcāns. “Albuma nosaukums pie manis nāca ilgi, jo bija svarīgi, ka tas ne tikai simbolizē laiku un notikumus pēc “X Faktora” uzvaras, bet arī manas emocijas, kurās mijās gan prieks, gan nereti arī nespēja noticēt visam, kas tik strauji noticis,” skaidro Grēta.

Jāatgādina, ka 2021. gada nogalē viņa pievienojās “UMG” mākslinieku saimei, tāpēc (protams, ne jau tikai tāpēc) dziedātājas lietas virzījušās ļoti strauji augšup: jau šā gada februārī tika laists klajā Grētas pirmais singls “Pāries”, ap Jāņiem tam sekoja vasarīgā “Tikai vienu deju”, bet svaigākais jaunums ir pagājušajā nedēļā radiostaciju apritēs nonākušais singls “Vai tu vari mani pasargāt”, kam izdots arī videoklips.

PAR. Patīkams pārsteigums - svaigas un elegantas aranžijas, interesants melodiskais risinājums. Stilīgs pops ar mazliet elitāru “r&b” piesitienu, bet pāri visam Grētas drošais un pārliecinošais dziedājums. Joprojām nav apnikusi stilīgā “Tikai vienu deju”, bet no nedzirdētajiem gabaliem pilnīgi noteikti drīzumā maršu pa radiostacijām un klausītāju prātiem uzsāks kopdarbs ar xantikvariātu dziesmā “Pēdējais piliens”, kura teksts par “Tour de France pa dzīvi”, kad “nemitīgi minies ar elkoņiem ziliem” iesēžas prātā uz ilgāku laiku. Labas atsauksmes dzirdētas par EP ievadošo dziesmu “Vēl aizvien” (droši vien tāpēc, ka tā pirmā ieved Grētas pārsteigumu pasaulē), kā labs braucamais gabals tiek raksturota dejojamā dziesma “Vai vajag”. Protams, ļoti veiksmīga ir arī skaistā balāde “Vai tu vari mani pasargāt”, tikai tai mazliet “nočakarētas” beigas.

PRET. No šā brīža skatu punkta raugoties, pirmais singls “Pāries” kaut kā krīt ārā no konteksta - varbūt tāpēc, ka tas tapis ārpus augusta dziesmu rakstīšanas nometnei, bet varbūt tāpēc, ka Grēta augusi tik strauji, ka šī dziesma šobrīd jau šķiet mazliet bērnišķīga. Jāatzīst, ka pāris gabali atstāj diezgan vienaldzīgu, arī kopumā tikai retā dziesma tā pamatīgi un gruntīgi iesēžas prātā, tomēr lielākās bažas rada stilistiskā ievirze, jo “r&b” Latvijā līdz šim nu nekādi nav iedzīvojies. Grēta ir gatava pierādīt pretējo, lai viņai veicas!