Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Uz Rīgu pošas amerikāņu metālkora līderi “Lamb Of God”

© Publicitātes foto

Pirms pāris nedēļām, aprakstot amerikāņu metālkora grupas “Lamb Of God” lielisko albumu “Omens”, šo rindu autors pavaimanāja, ka 18. novembrī grupa uzsāk tūri pa Eiropas valstīm, sākot ar Dāniju un turpinot ar Zviedriju, Somiju, Poliju, Vāciju u.c. zemēm, gada beigās apciemojot arī Britu salas utt., bet Baltijai met līkumu. Kaķa lāsti tomēr debesīs kāpj – 2023. gada sākumā “dieva jēri” uzstāsies arī pie mums!

“Cienījamie mūzikas fani! Mums ir laba un slikta ziņa. Sliktā ziņa ir tāda, ka grupas “Kreator” koncerts pārcelts uz 2023. gada 18. februāri, pārcelta arī visa grupas iecerētā Eiropas tūre. Labā ziņa - amerikāņu grupa “Lamb Of God” pievienosies saviem vācu kolēģiem kā otrais “hedlainers”!” ar šādiem jaunumiem pirmdienas vakarā klajā nāca koncerta rīkotāji “Ditto Concerts”.

Rezumējot: savas kopīgās turnejas “State Of Unrest 2023” ietvaros vācu “Kreator” un amerikāņu “Lamb Of God” ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs uzstāsies 18. februārī koncertzālē “Palladium”. Jāatgādina, ka “kreatori” šeit bija plānoti 23. novembrī, līdz ar to iet secen arī koncertā plānoto iesildītāju “Thy Art Is Murder” un “Gatecreeper” uzstāšanās, taču jaunajā tūrē bez abiem minētajiem grandiem plānoti citi pasākuma īpašie viesi.

Par vācu trešmetāla leģendām “Kreator” viss skaidrs, Mille Petrocca ar savējiem te bijis arī iepriekš, bet “LoG” parādīšanās šajos platuma grādos gan ir pārsteigums. Nupat vieni no pasaules metālkora un grūvmetāla līderiem aplaimojuši savus pielūdzējus ar pēc skaita devīto studijas albumu, kas uzreiz iekļuva gan Amerikas Top 20 (ja precīzāk - tas bija 15. pozīcijā), gan Vācijas Top 20 (gandrīz), gan arī citur bija augstās vietās. “Lamb Of God” savulaik saņēmuši pat piecas “Grammy” balvas nominācijas, bet trīs plates - “Wrath” (2009), “Resolution” (2012) un “VII: Sturm und Drang” (2015) - bija stabilas Amerikas Top 3 vērtības. Viņu jaunais albums “Omens” nenoliedzami ir viens no labākajiem darbiem, kas 2022. gadā iznācis alternatīvā metāla un tam pietuvināto stilu nišā - vismaz apskatnieka vērtējumā.