Igauņu “Sibyl Vane” rekords – koncertēs Latvijā šogad jau piekto reizi

© Publicitātes foto

Īpaša programma, enerģija, Latvijas mūzikas izdevniecības ”I Love You Records” jauni izdevumi CD un LP formātos, kā arī jauna atribūtika – tas viss ir par šo sestdien, 5. novembrī, paredzēto grupas “Sibyl Vane” koncertu Vagonu ielas bārā “1983”.

Igauņu grupa “Sibyl Vane” šoreiz Rīgā uzstāsies ar programmu, kas veltīta viņu teicamā debijas albuma “Love, Holy Water & TV” desmit gadu jubilejai. Taču pats interesantākais šajā pieteikumā ir fakts, ka šī pērnaviešu apvienība šogad Latvijā uzstāsies jau piekto (!) reizi: maija vidū tā bija festivālā “foRest” un nākamajā dienā klubā “Depo”, pirms Jāņiem Siguldas pilsdrupu estrādē iesildīja slavenos “Placebo”, bet jūlijā uz peldošās mākslas galerijas “Noass” prezentēja koncertalbumu “Live”. Pat daudzas latvju komandas te nav spēlējušas tik bieži, turklāt “Sibyl Vane”, neskatoties uz biežo atrādīšanos, par klausītāju trūkumu vienalga nekad nav nācies sūdzēties.

Pērnavā bāzētās grupas “Sibyl Vane” (nosaukums it kā cēlies no kādas Oskara Vailda grāmatas traģiskā varoņa vārda) galvenā vizītkarte ir enerģiskā dziedātāja/ģitāriste Helēna Randlahta, kura kopā ar basģitāristu Heiko Lēsmentu pirms padsmit gadiem arī izveidoja šo formāciju - trešais jau kādu laiciņu ir bundzinieks Hendriks Līviks. Stilistiski „Sibyl Vane” tiek salīdzināti ar Pī Džī Hārviju un “The Cranberries”, tomēr piedāvā krietni enerģiskāku rokmūzikas skanējumu.

Igauņu pirmie divi albumi “Love, Holy Water And TV” (2013) un “Sibyl Vane” (2017) tika izdoti latviešu izdevniecības “I Love You Records” aizgādā, tāpēc nav brīnums, ka „Sibyl Vane” uzstājušies, šķiet, praktiski visos Latvijas lielajos mūzikas festivālos - “Positivus Festival” (pat trīsreiz), “Summer Sound” un “Labā Dabā”, iesildījuši grupu “Garbage” koncertzālē “Palladium” (2012. gadā) utt. Arī “Sibyl Vane” trešais studijas albums „Dutchess” bija 2020. gada jūlijā tika atrādīts koncertā “Noasā”. Tā nu viņi pie mums braukā, ar katru reizi aizvien vairāk un vairāk kuplinot savu piekritēju pulku.

Svarīgākais