Artis Dvarionas un Juris Kaukulis ar kopdziesmu aicina ziedot Ukrainai

© Publicitātes foto

Patriotisma mēnesim sākoties, rokmūziķi Artis Dvarionas jeb Lapsene un grupas “Dzelzs Vilks” līderis Juris Kaukulis izdevuši dziesmu “Tumsa lien (Div' dūjiņas)”, aicinot neaizmirst par kara šausmām Ukrainā.

Dziesmas “Tumsa lien (Div' dūjiņas)” mūzikas autors ir Artis Dvarionas, bet tekstu sarakstījuši Igo un Arnis Račinskis, iekļaujot tajā arī tautasdziesmas “Div' dūjiņas gaisā skrēja” vārdus. Dziesmas producents ir Arnis Račinskis. Lai gan sagatavots tikai teksta video, tas vienalga ir tik interesants, ka dziesmu ir vērts noklausīties, paskatoties arī šo vizuālo piedāvājumu.

Publiskojot jauno dziesmu, Artis un Juris Kaukulis ar Ukrainas atbalsta biedrības un Ziedot.lv līdzdalību aicina ziedot Latvijas brīvprātīgajiem karavīriem Ukrainā, kas palīdz ukraiņu tautai cīņās pret Krievijas agresiju. Saziedotie līdzekļi tiek novirzīti brīvprātīgo ekipēšanai un ikdienas vajadzību nodrošināšanai.

“Ir pagājis vairāk nekā pusgads, kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā un sīvas cīņas par Ukrainas brīvību turpinās. Cīņas, kurās plecu pie pleca ar ukraiņiem karo arī mūsu brīvprātīgie tautieši. Novembris mūs saliedē, tieši šajā laikā īpaši aizdomājamies, cik svarīga ir brīvība un palīdzīga roka citiem, lai to nosargātu. Tādēļ, ierakstot šo dziesmu, kopā ar Juri vēlamies dot arī savu pienesumu, aicinot neaizmirst par Ukrainu un tās brīvības cīnītājiem,” par dziesmas ideju stāsta Artis Dvarionas.

Šī ir šogad jau ceturtā izdotā Lapsenes dziesma. Nākamā gada pavasarī klajā nāks mūziķa debijas albums un tiek plānotas arī pirmās uzstāšanās.

Svarīgākais