Notiks ukraiņu kultūras atbalsta koncerts ar kijeviešu “Stoned Jesus” un “Vovk”

© Publicitātes foto

Jaunizveidotajā “Vagonu Zālē” 12. novembrī notiks Ukrainas kultūrai veltīts atbalsta pasākums – spēlēs ukraiņu grupas „Stoned Jesus” un „Vovk”.

Ukraiņu grupām garākam koncertbraucienam Ukrainas neatkarības cīņu un kultūras atbalstam saprotamu iemeslu dēļ šobrīd mobilizēties ir ļoti sarežģīti, tomēr septembrī “Stoned Jesus” un “Vovk” jau veica nelielu tūri pa Eiropu, uzstājoties Vācijā, Čehijā, Austrijā un Itālijā, savukārt novembrī koncerti notiks Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā, Slovākijā, Bulgārijā un Rumānijā.

„Stoned Jesus” ir diezgan labi zināma ukraiņu “stoner” grupa no Kijevas, kas muzicē “psych/grunge/doom/prog” mūzikas stilā. Grupas kontā četri albumi, no kuriem populārākie ir „Seven Thunders Roar” (2012) un „The Harvest” (2015). Plānots, ka Rīgas koncertā kijevieši prezentēs arī jaunu skaņu materiālu no drīzumā iznākošā albuma.

Kopā ar „Stoned Jesus” uzstāsies grupa “Vovk” (“post-metal/progstoner”) no Kijevas. Arī viņi šobrīd strādā pie jauna materiāla, kas sekos debijas albumam “Lair” (2019).

Svarīgākais