Londonā studējošā latviešu dziedātāja Múr nāk klajā ar melanholisku singlu

© Publicitātes foto

Perspektīvā un interesantā latviešu mūziķe Múr (īstajā vārdā Madara Murņikova) laidusi klajā musinošu videoklipu savam melanholiskajam singlam “Summer is over and so are we”, kas aptuvenā tulkojumā varētu nozīmēt “vasara ir beigusies un mēs arī”.

Múr jaunais singls ierakstīts Liverpūlē, bet tā videoklips filmēts Londonā - mūziķe jau vairākus gadus mācās Apvienotajā Karalistē. Šis ir pirmais muzikālais izdevums, kuru autore pati ir gan producējusi, gan miksējusi, gan arī māsterējusi. “Es novēlu jebkuram, kurš ar šo dziesmu pavada kādu mirkli, sajust kaut ko, izjust un tad palaist vaļā. Mana versija par dziesmas saturu ir tikai viena no daudzām,” mīklaini izsakās pati Madara.

Pašlaik Múr dzīvo Londonā, kur iegūst maģistra grādu mūzikas producēšanā, savukārt pirms tam četrus gadus studēja Paula Makartnija veidotajā mūzikas institūtā Liverpūlē. Esot vēl Latvijā, Madara izdeva ļoti interesanto albumu “Under Allure”, kas tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai “Zelta Mikrofons”, kā arī minialbumu “Nekas vairs nav skaisti”, no kura daudziem droši vien būs atmiņā palicis singls “Ķiršu koki”.

Arī Múr jaunais singls ir ieturēts viņas īpatnējā indī mūzikas manierē, vienīgi skanējums kļuvis nobriedušāks, noslīpētāks un rietumnieciskāks nekā “Under Allure” laikos - studijas darījušas savu. Dziesmas ierakstā piedalījies arī basģitārists Daniels Giljermo Souseda (Daniel Guillermo Sauceda), ar kuru Múr iepazinusies studiju Liverpūlē laikā. Videoklipā “Múr atminas par laiku, kad līdz ar vasaru beidzās arī kādas attiecības, un ataino, kur tas viņai ir palīdzējis vai patraucējis nokļūt. Šis audiovizuālais darbs aptver visu Múr nostalģiju un melanholiju, tagad savienojoties ar jaunatrastu spītu.” Dziesmas videoklips ir savdabīgs - it kā ļoti vienkāršs, taču tajā pašā laikā skatītāju uzmanību tas nezināmu iemeslu dēļ tomēr spēj piesaistīt.

Mūziķe jau tuvākajā nākotnē sola arī dziesmu latviešu valodā. “Es jūtos ērti, rakstot gan angļu, gan latviešu valodās, un tās ir dažādas pieredzes un emocijas. Gribu šādi turpināt paplašināt savu redzesloku un iemēģināt balsi arī spāņu un citās valodās,” prāto Madara.

Svarīgākais