Vagonu hallē būs rokkoncerts tiem, kuri “mācās pa latviski”

© Publicitātes foto

“Latviešu valoda nav pārāk grūta. To pierāda viens no grupas “P. I Meyk the Hevi Metāls” dalībniekiem Aleksandrs Tomass Metjusons, kurš divu mēnešu laikā latviešu valodu apguvis sarunvalodas līmenī,” tā tiek pieteikts kāds savdabīgs koncerts, kas šo piektdien, 28. oktobrī, izskanēs jaunajā “Vagonu hallē”.

Par godu savam filoloģiskajam sasniegumam Aleksandrs kopā ar grupas - sauksim to par “Apčī I Meyk the Hevi Metāls”, lai nebūtu jālieto tās pirmajā vārdā ar burtu “P” nomaskēto vārdu - biedru Linardu Kalniņu izveidojuši koncertprogrammu “Mācās pa latviski”. 28. oktobrī tā izskanēs jaunajā “Vagonu hallē” Vagonu ielā 21.

Kopā ar abiem šī vakara galveajiem varoņiem uz skatuves kāps arī instrumentālisti Rinalds Maksimovs, Alise Golovacka un Ilvis Faulbaums, kā arī īpaši šim pasākumam izveidotais vokālais ansamblis. Pēc koncerta ballīti turpinās Acrillics no Skotijas. “Pasākums notiks koncertlekcijas formā, skanēs dziesmas latviešu, bulgāru, vācu, franču, angļu, itāļu un turku valodā. Koncerta norises valoda, protams, būs latviešu,” informē grupas “PIMTHM” sintezatorists un vokālists Linards Kalniņš.

Un vēl kāda interesanta mārketinga akcija: “Biļetes cena ir 10 €. Lai palīdzētu saņemties apgūt latviešu valodu tiem, kam tā nav dzimtā, pie ieejas, latviski apliecinot, ka tava tautība nav latviešu vai pilsonība Latvijas, biļetes cena būs 5 €.”

Svarīgākais