Muzikālā banka tuvojas Ventspilij

Vēl tikai diena atlikusi Latvijas radio 2 aptaujas SEB Muzikālā banka balsojumam: pirmo kārto izturējušas 15 dziesmas, kuras līdz 15. janvārim gaida klausītāju atbalstu telefonzvanu veidā.

Kā jau tas Muzikālajā bankā ierasts, finālā iekļuvuši gan tādi gabali, kuriem tur nešaubīgi vajadzēja būt, gan tādi, par kuru esamību, iespējams, daudzi pat nezina. Pagājušā gada vērtīgākā dziesma būs meklējama starp šīm: Cīrulis (Roberts Petersons), Čiekurs egles dēls (Labvēlīgais tips), Dažreiz (Ivo Fomins), Dievs tevi mīl (Nikolajs Puzikovs), Dzimšanas diena (Musiqq), Es skrienu (Lauris Reiniks), Gara diena (Prāta vētra), Hēlija balons (Miks Dukurs), Iedomājies (Aisha, Miks Dukurs), Jo tā grib mana sirds (Jānis Stībelis), Līdzsvarā (PeR), No 10 - 10 (Musiqq), Rīts ir tālu vēl (Candy un Roberts Lejasmeijers), Tici vai nē (Kaža) un Ūdenskrāsas (Liene Šomase).

Muzikālās bankas noslēguma ceremonija notiks 22. janvārī Olimpiskajā centrā Ventspils. To šogad plānots veidot īpaši svinīgi – atbilstoši desmit gadu jubilejas noskaņai. Turpinot tradīcijas, kopā ar Muzikālās bankas vadītājiem Baibu Palkavnieci un Kasparu Mauriņu pasākumu vadīs viens no finālistiem, un šoreiz tas būs Jānis Stībelis. Visas fināla dziesmas koncertā izskanēs jaunos aranžējumos kopā ar Sinfonietta Rīga. Ar speciāli gatavotiem priekšnesumiem ceremoniju papildinās arī aptaujas ekspertu padomes dalībnieki: Pits Andersons, Boriss Rezņiks, Arnis Mednis, Māris Briežkalns, Valts Pūce, Raimonds Ozols, Normunds Šnē, Imants Vanzovičs, Niks Matvejevs un Margarita Vilcāne. Neizpaliks arī retrospektīvs ieskats visu aizvadīto sezonu populārākajās dziesmās un atkalredzēšanās ar to izpildītājiem.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais