«Klaidonis» plašā koncerttūrē svinēs Māra Slokas 60 gadus

© Publicitātes foto

Svinot ansambļa «Klaidonis» solista Māra Slokas 60 gadu jubileju, decembrī Latvijas koncertzālēs izskanēs mūziķa jubilejas tūre «Kantrī un šlāgermūzikas svētki. Mārim Slokam 60».

“Klaidoņa” tūre sāksies 2. decembrī ar koncertu Valmieras Kultūras centrā, pēc tam turpināsies Rēzeknē, Rojā, Ventspilī, Jelgavā, Smiltenē un Bauskā un citur. Koncertos piedalīsies arī jubilāra draugi, skanēs tādas «Klaidoņa» labākās dziesmas kā «Zarus nelauz», «Aizvijas ceļš», «Mazā dvēselīte» u.c.

Māris Sloka dzimis 1962. gada 28. novembrī, viņa pirmais skaļākais pieteikums populārajā mūzikā bija dziesma «Mazā dvēselīte» ar Elīnas Zālītes vārdiem, kas ieguva labākās dziesmas titulu Bauskas kantrimūzikas festivālā (2005) un «Šlāgeraptaujā 2005», kā arī saņēma AKKA/LAA Bezgalības balvu kā gada visvairāk atskaņotā dziesma Latvijā.

“Klaidonis” ir Māra Slokas pēc skaita sestā grupa, tā veidojās, gatavojoties 1. Bauskas kantrīmūzikas festivālam 1999. gadā, bet tikai 2001. gadā tai tika dots šāds nosaukums, kas likās muzikāls un viņu dziesmām atbilstošs. Iepriekš Māris Sloka albumus «Sestdienas vakarā» un «Klaidonis» izdevis ar nosaukumu «Dace un Māris», dziedot gan tradicionālas, gan paša sacerētas dziesmas duetā ar toreizējo dzīvesbiedri Daci Sloku.

2004. gadā klajā nāca grupas «Klaidonis» debijas albums «Gaidot mājās», kurā iekļautās Māra Slokas dziesmas «Ceru, gaidu», «Nedaudz tuvāk, māt» un citas joprojām ir populāras, taču slavas virsotne tika sasniegta ar jau minēto dziesmu «Mazā dvēselīte». 2005. gadā klajā nāca otrais grupas «Klaidonis» albums «Tik ātri aizskrien laiks», kam sekojuši albumi «To jau nepateiks neviens» (2007), «Pārdomu laiks» (2009), «Pieskāriens» (2015) un «Ar smaidu saulrietā» (2016), kas ieguva Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu «Zelta mikrofons» šlāgeralbumu kategorijā. Kopā ar saviem mūziķiem Māris Sloka aktīvi muzicē dažādos pasākumos visā Latvijā, ik pa laikam braucot ciemos arī pie tautiešiem Lielbritānijā, Īrijā, uzstājas arī Lietuvā. Dziesmas Māris Sloka sacer arī savai meitai Evijai Slokai, ar kuru dziedāti arī dueti.

«Klaidoņa» koncerttūre:

  • 2. decembrī Valmieras Kultūras centrā;
  • 3. decembrī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS;
  • 4. decembrī plkst. 18.00 Liepājas Latviešu biedrības namā (viesos «Zelta kniede»)
  • 9. decembrī Rojas Kultūras namā;
  • 10. decembrī Ventspils teātra namā «Jūras vārti»;
  • 11. decembrī Jelgavas Kultūras namā;
  • 16. decembrī Smiltenes Kultūras centrā;
  • 17. decembrī Bauskas Kultūras centrā;
  • 11. februārī Rīgā, VEF Kultūras pilī;
  • 14. februārī Kultūras centrā «Ulbrokas pērle».

Svarīgākais