Gustavo jaunajā klipā starp rindām stāsta par savas atgriešanās iemesliem  

© Publicitātes foto

Aizvien skaļāk savu atgriešanos piesaka reperis Gustavo – pagājušās nedēļās nogalē straumēšanas un lejupielādes platformās nonāca vēl viens viņa jaunais skaņdarbs un tā videoklips ”Starp rindām”, kas ir novembra beigās gaidāmā mūziķa jaunā albuma otrais singls.

Jaunā dziesma “Starp rindām” muzikāli nav tik iespaidīga un atmiņā paliekoša kā Gustavo atgriešanās singls “Mums vajag atpakaļ Gustavo”, bet mazliet vairāk paskaidro par šīs atgriešanās iemesliem (teksts vienmēr bijusi Gustava stiprā puse). “Man atpakaļceļš ir zināms / Tas ved uz lielo skatuvi”, taču “Tajā pašā laikā prātā es paturu / Ka tā ir tikai skatuve”, jo “Tiklīdz tā paliek par svētnīcu / Jau ir bēdīgi”. Protams, arī videoklips ir interesants.

“Esmu ļoti gandarīts par mūsu sadarbību ar videoklipa režisoru Elvjiu Pārpuci, operatoru Ņikitu Korņevu un video studijas “Later” komandu, jo viņu ekranizācijas vīzija ļoti veiksmīgi paspilgtināja jaunā skaņdarba vēstījumu. Klipa filmēšana bija pārsteidzošs piedzīvojums, kura ietvaros sanāca pabūt vietās, kurās bērnībā biju pavadījis daudz laika, taču pēdējās dekādes laikā tās nav sanācis apciemot. Bija ārkārtīgi interesanti būt klātesošam procesā, kad burtiski no nulles tika uzburtas tik daudz dažādu noskaņu un zemtekstu bagātas ainas,” stāsta Gustavo.

“Dziesmas vēstījumā vēlējos iekļaut divas man nozīmīgas epizodes. No vienas puses, stāstot retrospektīvu stāstu par bērnības pieredzi, kuras rezultātā nonācu līdz hiphopa daiļradei un tam, ka manas dzimtās pilsētas vide bieži asociējas tikai ar sevis pārvarēšanu. No otras puses - stāstā iekļāvu pašironiskus komentārus par Gustavo projekta atsākšanu un tā mērķiem. Protams, ka starp rindām centos iespraukt vēl pa kādam zemtekstam.”

Novembra beigās gaidāms Gustavo piektais studijas albums, kurā būs padsmit jauni skaņdarbi. Tā nosaukums netiek atklāts, tāpēc pagaidām vizualizācijā tā vietā ir tikai piecas zvaigznītes. Savukārt 25. novembrī “Arēnā Rīga” notiks Gustavo lielkoncerts, kas būs veltīts debijas albuma “Beidzot” repertuāram. Koncertā būs dzirdami Gustavo spilgtākie skaņdarbi gan no viņa agrīnās daiļrades, gan arī no albumiem “Pa pāris pantiem/Viesības viesnīcā” un “Trešā elpa”. Papildus plānots izdot arī grāmatu ar Gustavo dziesmu tekstiem, kas tapuši no 2001. - 2011. gadam, tajā iekļaujot stāstus par kontekstu, kādā tapušas dziesmas, kā arī līdz šim nepublicētus attēlus no personīgajiem arhīviem.

Svarīgākais