Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Melnajā Piektdienā” piektdien drūms koncerts drūmas mūzikas piekritējiem

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 21. oktobrī, klubā “Melnā Piektdiena” notiks koncerts ar tā saturam atbilstošo nosaukumu “Last Days Of Light”. Piedalīsies pašmāju drūmās mūzikas līderi “Frailty”, “Druun” un “Catalepsia”.

“Kad ļaudis jau būs apraduši ar rudens drēgnumu, gaidāms melanholiski smags pasākums, kurā par muzikālo noskaņu gādās pašmāju kolektīvi “Catalepsia”, “Druun” un “Frailty”,” tā tiek pieteikts šis koncerts, un ar to būtībā ir pateikts gandrīz viss.

Pašmāju “doom metal” grupas “Catalepsia” zīmols ir vokālists/ģitārists Ervīns Francs, bet plašākai auditorijai (pat ļoti plašai!) šī grupa kļuva atpazīstama pēc konkursa “Supernova ‘2016”, kur ar dziesmu “Damnation” sensacionāli izcīnīja otro vietu, par nieka tiesu piekāpjoties vien Justa “Heartbeat”.

Pēdējais studijas darbs ir 2020. gada sākumā izdotais albums “Inheritance”, savukārt koncertos “katalepši” nemaz nav tik bieži manāmi, tiesa, šovasar viņi uzstājās smagās mūzikas festivālā “Zobens un Lemess” Bauskā. Tur sabija arī “doom / death / folk metal” brigāde “Druun”, kuras rindās arī pie mikrofona ir Ervīns, taču šeit viņam nav dominējošā loma, jo grupas sastāvā apvienojusies virkne pazīstamu vīru, kuri iepriekš darbojušies vai turpina to darīt tādās grupās kā „Urskumug” , „Protean”, „Grindmaster Dead”, „Opifex”, „Catalepsia”, „Frailty” u.c. “Druun” pagaidām studijā atzīmējušies ar albumu “Veļu laiks”, kas iznāca 2019. gada pašās, pašās beigās, taču ar to pietika, lai attiecīgajās aprindās šai brigādei jau tagad būtu teju vai kulta statuss.

Par pasākuma “hedlaineriem” gan uzskatāmi pašmāju “death/doom metal” līderi “Frailty”, kuri izdevuši četrus studijas albumus, no kuriem pēdējais bija 2020. gadā klajā nākušais lieldarbs “Tumši ūdeņi” - pilnīgi noteikti spēcīgākais tā gada latvju metālmūzikas albums. Arī “Frailty” uzstājās festivālā Bauskā, taču viņus redzējušie un dzirdējušie piekritīs tam, ka šīs grupas nevar būt par daudz. Sastāvs: Mārtiņš Lazdāns (vokāls), Edmunds Vizla (ģitāra), Jēkabs Vilkārsis (ģitāra), Andris Začs (bass) un Lauris Polinskis (bungas).