Diāna Pīrāgs piedāvā korejieša komponētu dziesmu un rudenīgu klipu

© Publicitātes foto

Dziedātāja Diāna Pīrāgs laidusi klajā melodisku dziesmu „Kiss The Rain”, kuras mūzikas autors ir pazīstamais korejiešu pianists un komponists Jiruma.

Dziesmā “Kiss The Rain” Diāna Pīrāgs sev ierasto džezīgo skanējumu nomainījusi pret melanholisku dziedājumu klasiskā stilā, demonstrējot plašu savas balss un talanta amplitūdu. Savukārt videoklips - tas ir gluži kā šajās dienās filmēts, rudenīgām noskaņām pārbagāts un mazliet skumīgs.

„Mūsu globālajā pasaulē ir svarīgi lūkoties ārpus Eiropas robežām,” par komponista izvēli stāsta Diāna. “Pēdējā laikā esmu dziļi un pamatīgi pētījusi Korejas mūziku, kura šobrīd piedzīvo neizmērojamu popularitāti, jo sevišķi jaunās paaudzes vidū. Dziesmas mūzikas autors Jiruma ir viens no labākajiem Korejas modernajiem komponistiem, kura vārds neprasa komentārus ne tikai Dienvidkorejā, bet arī ASV, Apvienotajā Karalistē un daudzās citās valstīs.” Diāna uzskata, ka “dziesmai piemīt terapeitisks, nomierinošs efekts, kas īpaši labi iederas garo rudens vakaru noskaņā.” Šo Jirumas dziesmas versiju Diāna plāno prezentēt arī Korejā. Dziedātāja šobrīd strādā pie īpašas programmas korejiešu auditorijai, lai iepazīstinātu to ar Eiropas mūziku, un ir apņēmības pilna darīt visu iespējamo, lai sadarbība starp valstīm mūzikas jomā turpinātos un attīstītos.

Dziesmas “Kiss The Rain” video ir filmējis pazīstamais ģitārists, komponists, aranžētājs un producents Vjačeslavs Mitrohins kopā ar sievu Annu. Videoklipā galveno varoni atveidojis Edgars Hecmatyars, kurš ar lielu entuziasmu iejuties lomā, izjusti un dabiski izspēlējot dziesmas plašo emocionālo gammu, sajūtas un noskaņu.

Svarīgākais