Pašmāju “guys on the red carpet” atgādina par sevi ar jaunu klipu

© Kaspars Zborovskis

Pašmāju grupa “guys on the red carpet” pēc ilgāka pārtraukuma nākusi klajā ar jaunu dziesmu “No Time”, kas ir pirmais skaņdarbs kopš 2020. gadā izdotā debijas albuma “Let’s Be Real”.

Līdz ar dziesmu “No Time” iznācis arī tās liriku video klips, ko filmējuši paši grupas biedri Emīls Deivids Zučiks un Matīss Jānis Berzinskis, bet par video pēcapstrādi parūpējušies Mikus Svikulis un Artūrs Goldmanis.

Dziesma ir latvju mūzikas skatuvei diezgan netipiska un kaut vai tāpēc vien - interesanta. “Visu dzīvi mēs mērķtiecīgi steidzamies pēc materiālām lietām, palaižot garām mūsu visdārgāko resursu - laiku, ko mēs nekad neatgūsim,” par jauno dziesmu stāsta grupas solists Emīls Deivids Zučiks. “Taču to, cik tas ir svarīgs, diemžēl mēs saprotam tikai ar laiku. Dziesmas teksts radās īsi pēc Covid-19 mājsēdes laika, kad likās, ka nu tad beidzot varēs pavadīt laiku ar draugiem un tuvajiem. Taču patiesībā gan mēs paši, gan mūsu apkārtējie bija tik ļoti aizņemti ar darbiem un dzīves pienākumiem, kas bija jāpagūst, ka esam pat iedzīvojušies nosacītā laika deficītā.”

Par “guys on the red carpet”. Grupa izveidojusies 2016. gadā Gulbenē, bet pašlaik darbojas Rīgā. Tās sastāvā ir pieci mūziķi - Emīls Deivids Zučiks, Matīss Jānis Berzinskis, Mikus Ģērmanis, Kārlis Krūmiņš un Mikus Svikulis. Katram grupas dalībniekam ir sava pieeja un muzikālās ietekmes, līdz ar to, darbojoties kopā, “guys on the red carpet” cenšas sevi neierāmēt konkrētā žanrā. Līdz ar to arī grupas muzikālais noskaņojums ir ļoti kontrastējošs - sākot ar mierīgām un dvēseliskām dziesmām, beidzot ar ļoti enerģisku un reizēm pat agresīvu mūziku. 2016. gadā grupas pirmā dziesma “Atkal tu pazūdi” saņēma Radio SWH “Klausītāju gada dziesmas” balvu.

Svarīgākais