“Vagonu zālē” aizsāksies jauna neatkarīgās mūzikas sērija

© Publicitātes foto

Šo trešdien, 19. oktobrī, jaunizveidotajā “Vagonu zālē” aizsāksies jauna neatkarīgās mūzikas pasākumu sērija ar nosaukumu „Ielāps”. Pirmajā “ielāpā” - somu “NYOS”, kā arī pašmāju “Velns Viņu Zina” un “Bēdu Brāļi”.

“„Ielāps” ir neatkarīgās mūzikas iekštelpu pasākums, kura ideja dzima mazu brītiņu pirms pasaules pandēmijas sākuma,” stāsta organizatori. “Idejas pamatā - mūzikas pasākums, lai vienotu, iedvesmotu, jaunatklātu gan pašmāju, gan ārzemju mūziku. Kā mazais festivāls, ar robežu nojaukšanu - žanru dažādība, kas vienā vakarā spēj variēt no rokmūzikas līdz vai pat aiz, ārpus tās robežām. Notikums, kurā centrā ir mūzika, mūziķis un savstarpējā mijiedarbība. Vismaz reizi gadā uzliksim ielāpu mūzikas cienītājiem.”

Par pirmā “Ielāpa” grupām. “NYOS” ir Somijas instrumentālā “noise” roka duets, kurā spēkus un talantus apvienojuši Anglijā dzimušais ģitārists Toms un Somijas bundzinieks Tuomass. Viņi nemitīgi dodas koncertbraucienos, brīvajos brīžos radot un ierakstot jaunu mūziku, kas ir smagnējs, enerģisks un trokšņains (ļoti trokšņains!) roks. Jāpiebilst, ka Latvijā šis duets viesojies jau vairākkārt, tātad latvju bāleliņiem par “NYOS” jau vajadzētu būt priekšstatam. Šajā reizē iemesls ierasties Rīgā ir tūre un aprīlī klajā nākušais albums „Celebration”, kas izdots „Pelagic Records” paspārnē.

„Velns Viņu Zin” ir postmetāla trio no Rīgas, kas aizsācies 2016. gadā. Grupas kontā ir divi albumi „Posts” (2016) un „Velns Viņu Zin” (2020), un ar pirmo “VVZ” radīja pamatīgu sensāciju vietējās mūzikas aprindās, saņemot “Zelta Mikrofonu” kā gada labākais roka vai metāla albums. “Grupas koncertus varētu raksturot kā enerģisku, mazliet meditatīvu, krāsainu un skaņas ziņā ļoti košu skaņas sienu, kas sastāv no lauztiem ritmiem, noskaņām un bildītēm, ko klausītājs uzbur savā prātā pats,” tā tiek pieteikta šī grupa. Tajā darbojas Didzis Upens, Kristaps Kupšāns un Normunds Balodis. Pēc pandēmijas grupa savus cienītājus iepriecinājusi vien ar retiem koncertiem, un pilsētā runā, ka grupai katrs koncerts ir kā pēdējais...

"Bēdu Brāļi" - tā ir apvienība no Rīgas, kuras sastāvā ir dalībnieki, kas spēlējuši tādās grupās kā “Kasetes”, “Pyro Trees” u.c. Pērn grupa izdeva savu debijas EP “Dzīvais”, kas sastāv no trīs dziesmām latviešu valodā, bet šobrīd strādā pie debijas albuma „Duende”. “Grupa vij dejai draudzīgus ritmus ar tuksneša mirāžā nirstošām ģitāras skaņām, '”kraut”-īgu basģitāras skrējienu un postpancisku lirisko stāstījumu.” “Bēdu Brāļi” nemaz nav brāļi (laikam arī ne bēdu) - grupas sastāvā ir Oskars Tupuriņš (ģitāra), Jānis Liepiņš (bass) un Pēteris Ozols (bungas).

Svarīgākais