Grupu “Sub Scriptum” un “Dabasu Durovys” radījuši kopīgu dziesmu

© Publicitātes foto

Diezgan negaidīts tandēms vienojies kopīgā dziesmā “Venēra” - Kristers Rudzītis no grupas “Sub Scriptum” un Arnis Slobožaņins no “Dabasu Durovys”.

Aizgājušajā vasarā abi mūziķi satikušies pašā Latvijas pierobežā, kur “Sub Scriptum” līderis Kristers Rudzītis parādīja savam kolēģim Arnim Slobožaņinam no latgaliešu grupas “Dabasu Durovys” dziesmas skici. Pusstundas laikā mūziķi radījuši dziesmas vārdus, pieslīpējuši mūziku, un rezultātā tapusi “Venēra”, kas stilistiski diezgan pamatīgi atšķiras no tā, ar ko abi mūziķi nodarbojas ikdienā.

Dziesma stāsta par mūsdienu romantiku, kur cigaretes dūmi garšo pēc zemenēm, bet attiecības kā aplikācijas ir lejupielādējamas un mērāmas ciparos.

Kā saka Kristers: '”Romantika noteikti nav mirusi, bet šajā laikā tā ir mainījusies, tāpat kā pasaule. Bet tomēr, par spīti visiem, “tas kāds'” ir mūsu atkarība. Venēra kā simbols ir dažādu skaistu, mīlestības pilnu un harmonisku notikumu pārvaldītāja, tādēļ periodā, kad tā ir retrogrādā kustībā, var parādīties šaubas un neskaidrība arī mīlestības jomā. ““Venēra” droši vien ir par atkarībām. Emocionālam fiziskām, kaitīgām, nekaitīgām, sāpīgām un mazāk sāpīgām. Atkarībām vienam no otra,” prāto Arnis.

Dziesmas ierakstā piedalījušies tādi mūziķi kā Mārcis Lipskis (bass), Ojārs Tūmiņš (trompete), Amanda Lapa (bungas, balss, taustiņi) un Rikijs Andersons (ģitāra). Jāpiebilst, ka publicitātes fotogrāfijā Kristers un Arnis redzami radošajā procesā, Arņa lauku mājas verandā Bozovā.

Svarīgākais