RECENZIJA: Drowning Pool “Strike A Nerve”

© Publicitātes foto

Apskatnieka pēdējā laika atklājums alternatīvajā metālmūzikā – teksasiešu četrinieks “Drowning Pool” ar savu jaunāko albumu. Patiesībā šī grupa nav un nevar būt nekāds atklājums, jo tā dibināta jau tālajā 1996. gadā, ir vieni no ņūmetāla pamatlicējiem un savas pastāvēšanas laikā izdevusi septiņus studijas albumus, taču pēdējais no tiem nāca klajā pirms sešiem gadiem (“Hellelujah”), tāpēc par šo blici bija kaut kā… piemirsies.

Grupas karjerā veiksmīgākie bijuši abi pirmie albumi “Sinner” (2001) un “Desensitized” (2004), kas sabija Amerikas Top 20, kad šāda stila mūzika bija modē, un arī nākamajiem ripuļiem klājās itin labi. Taču ir kāda problēma: ja citām grupām lielākoties “frontmens” ir nemainīgs, bet par pārējiem mūziķiem to nevarētu teikt, tad “Drowning Pool” ir tieši pretēji - ģitārists, basists un bundzinieks sastāvā ir jau kopš grupas pastāvēšanas pirmsākumiem, toties nomainīts jau ceturtais vokālists. Pēdējos desmit gadus pie mikrofona pielikts kāds Džeisens Moreno, kura iepriekšējā pieraksta vieta bijusi grupa “The Suicide Hook” - neko neizsakošs lielums.

Pirmās ziņas par “Strike A Nerve” datētas ar 2017. gada decembri, ieraksts it kā sākts pēc pusotra gada, bet pēc tam ierastā sāga - radošās grūtības, pandēmija utt. Izskatās, tautai šis albums patiks, vismaz “Spotify” listēs tas tiek piedāvāts ar aktuālākajiem numuriem.

“Es negribu būt viens no tiem neskaitāmajiem, kurš par savu jauno albumu saka, ka tas ir labākais, kas radīts grupas vēsturē, tomēr ar nepacietību gaidu, ko par to teiks klausītāji. Mēs šajās dziesmās ielikām visu sirdi un dvēseli, un cerams, ka cilvēki to novērtēs,” tā grupas basģitārists Stīvijs Bentons.

PAR. Jau pati pirmā “Spotify” plašumos dzirdētā dziesma no šī albuma apskatnieku uz ilgu laiku pielika pie klausīšanās un “DP” jaunā albuma meklējumiem - tā bija superīgā “Mind Right”. Nākamais dzirdētais gabals bija tikai mazliet vājāks (“A Devil More Damned”) un tas pats sakāms par trešo (“Choke”) - tieši šādā secībā tos piedāvāja “Spotify”. Protams, viss albums nav tik labi padevies, tomēr te ir vēl virkne gabalu, kurus drošu sirdi var ieteikt noklausīties arī citiem alternatīvā metāla piekritējiem, piemēram, “Down In The Dirt” un “Rope”, arī “Hate Against Hate”. Akurāt šajos mēnešos alternatīvā metāla nišā vērojama jaunu albumu pārbagātība, taču “Drowning Pool” tajā noteikti nepazudīs.

PRET. Nobāzt abus neapšaubāmi spēcīgākos gabalus pašās albuma beigās diez vai ir prāta darbs (ja vien, protams, paši “DP” nekaunas no savām šī garadarba smagākajiem dziesmām). Taču sliktākais ir tas, ka “Drowning Pool” pārmērīgi svārstās savā piedāvātajā stilistiskajā amplitūdā - te ir pat “Skid Row” cienīgas rokbalādes (“Everything But You”) un “hard & heavy” dziesmas (“Racing To A Red Light”), arī šī gadsimta sākuma melodiskā ņūmetāla izcilniekus “Staind” un/vai “Saliva” atgādinošas melodijas, kas vietām mijas ar teju metālkoriskiem triecienniekiem. Pēc kādiem principiem producents izvēlējies dziesmu secību - tas vispār laikam zināms vien viņam pašam...

Svarīgākais