“DJ Krankenwagen” piedāvā mākslīgā intelekta radītu videoklipu

© Publicitātes foto

Savdabīgais projekts “DJ Krankenwagen” nācis klajā ar kārtējo interesanto muzikālo dīvainību – videoklipu dziesmai “Tumaninē”, kurā redzamie attēli veidoti, izmantojot mākslīgo intelektu.

“Grupai “DJ Krankenwagen” ir grūtības akceptēt realitāti. Tās dalībnieki uzskata, ka vasara vēl nav beigusies, un piedāvā noskatīties “DJ Krankenwgen” lielākā vasaras superhita “Tumaninē” karsto videoklipu. Videoklipā redzamie attēli ir veidoti izmantojot mākslīgo intelektu un sekojot dziesmas teksta saturam. Ieskatoties vizuālajā materiālā, iespējams saskatīt mākslīgā intelekta piedāvātu dziesmas paralēlo stāstu,” informē paši “krankenvāgenieši”.

Dziesma “Tumaninē” ir ļoti stilīga, un arī tās stāsts tikai no pavirša acu uzmetiena šķiet jokpilns, bet patiesībā tas skar diezgan nopietnu problēmu, proti, “stāsta par modernajām tehnoloģijām, mentālo veselību un emocionālo karuseli, kuru piedzīvo iemīlējies cilvēks”, bet “karuseļa virpulī izrādās, ka jūtas, iespējams, ir vienpusējas.” Dziesmas autori ir dakteris Mārtiņš Ennītis un Austrālijas latviešu grupas “Ļembasts” mūziķis Andris Klauss, soliste - Renāte Kalniņa, pie bungām Rinalds Maksimovs. Debiju videoklipu režijā piedzīvojis “DJ Krankenwagen” basģitārists Toms Gaļinauskis, apgūstot jauno mākslīgā intelekta attēlu radīšanas tehniku.

Nobeigumā vēl īsumā no pašu mūziķu vēstītā: “Grupa “DJ Krankenwagen” izjūt īpašu cieņu pret latviešu kultūras mantojumu, vācu industriālo mūziku, kā arī pret veselības sistēmas darbiniekiem visā pasaulē. Grupas dalībnieki rada savu mūziku no sirds un pārējiem orgāniem.” Noklausieties un noskatieties, tad paši sapratīsiet, kas no visa te iepriekš minētā ir ņemams par pilnu, bet kas - ne gluži…

Svarīgākais