Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Iesākas biļešu pārdošana uz "Zelta Mikrofons" ceremoniju Ķīpsalā

© Publicitātes foto

Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta Mikrofons” ceremonija notiks 2023. gada 18. februārī Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā – pa ilgiem laikiem atkal ar skatītājiem. Biļešu skaits uz ceremoniju gan diezgan ierobežots – ap 1600.

No piektdienas, 7. oktobra, pulksten 9 vietnē ekase.lv pieejamas biļetes uz nākamā gada “Zelta Mikrofona” ceremoniju, bet to nebūs daudz: zāles plānojums paredzēs, ka daudzskaitlīgie nominanti ar saviem pavadoņiem sēdēs zāles vidū, tātad skatītājiem atliks vietas tribīnēs, kas kopskaitā nozīmē aptuveni 1600 biļešu parādīšanos tirdzniecībā. Taču tas vienalga ir vairāk nekā nekas - iepriekš šī ceremonija lielākoties bija pieejama tikai pašiem mūzikas industrijas pārstāvjiem un viņu lūgtajiem viesiem, bet pēdējos pāris gados pandēmijas dēļ pasākums vispār būtībā noritēja aiz slēgtām durvīm.

Mākslas un izglītības centrā “Ola Foundation” ceturtdien notika “Zelta Mikrofons ’23” ceremonijas izziņošanas preses konference. Šī pasākuma ilggadējā producente Elita Mīlgrāve uzsvēra, ka ceremonija ir svētki mūziķiem un producentiem, un priecājās, ka pēc divu gadu pārbaudījumiem izdzīvošanas režīmā ceremonija dodas uz plašākām telpām un rīkos vērienīgu koncertu Ķīpsalas Starptautiskajā izstāžu centrā. “Zelta Mikrofons” līdzproducente Ilze Jansone informēja, ka pēdējos divos gados ceremonija TV tiešraides formātā televīzijas reitingus ir dubultojusi, tomēr līdz iekļūšanai ikmēneša televīzijas reitingu Top 20 vēl kāds solis ir veicams. “”Zelta Mikrofons” ir nozares līderu pasākums - noteikti vēlamies, lai tas atspoguļojas arī TV tiešraidē gan radoši, gan tehniskajā realizācijā. Pirmo reizi tās ilgajā pastāvēšanas vēsturē ceremonija notiks kopā ar skatītājiem, kuru klātbūtne radīs vēl vairāk pozitīvu emociju nominantiem un balvu saņēmējiem. Jau esam sākuši darbu pie skatuves un pasākuma dizaina, un jau novembrī plānojam darbu pie priekšnesumiem un klātienes pārsteigumiem skatītājiem,” pastāstīja Ilze Jansone.

Mūziķi un producenti ierakstus izvērtēšanai kādai no “Zelta Mikrofons” kategorijām var iesniegt termiņā no 1. oktobra līdz 1. decembrim. Lai izvairītos no ierakstu iesniegšanas vilcināšanas, iesniegumiem laika posmā no 20. novembrim līdz 1. decembrim tiek piemērota iesniegšanas maksa, taču tā ir tik niecīga, ka īsti nav pat pieminēšanas vērta - no 10 līdz 25 eiro. Plašāka informācija un iesniegšanas anketa atrodama “Zelta Mikrofona” mājaslapā.