No piektdienas būs pieejams biļetes uz “Depeche Mode” koncertu Tallinā

© Publicitātes foto

Īpašā pasākumā Berlīnē grupa “Depeche Mode” otrdienas vakarā izziņoja, ka 2023. gadā pie klausītājiem nonāks jaunais albums, kura popularizēšanas tūres “Memento Mori” ietvaros grupa uzstāsies arī Tallinas Dziesmu svētku estrādē – tas notiks 6. augustā. Biļetes tirdzniecībā no piektdienas, 7. oktobra, pulksten 10 “Biļešu Serviss” tīklā.

Deivs Gahans un Martins Lī Gors informēja, ka “Depeche Mode” jaunā koncertturneja “Memento Mori” no 23. marta aizsāksies ar īpašiem arēnu koncertiem Ziemeļamerikā, bet pēc tam grupa dosies uz Eiropu vasaras stadionu turnejā, kuras ietvaros sasniegs arī Tallinu.

Īpašajos Ziemeļamerikas koncertu datumos “Depeche Mode” pieturas punkti būs Ņujorkas “Madison Square Garden”, Čikāgas “United Center”, Losandželosas “Kia Forum” un Toronto “Scotiabank Arena”. Pēc tam, no 16. maija, grupa uzsāks Eiropas stadionu koncertturneju, viesojoties tādās vietās kā “Stade de France” Parīzē, Berlīnes “Olympic Stadium”, Milānas “San Siro”, Londonas “Twickenham” stadionos u.c. “Memento Mori” būs “Depeche Mode” pēc skaita 19. koncerttūre un pirmā pēdējo piecu gadu laikā. Grupas pēdējā koncerttūre “Global Spirit Tour” (2017. - 2018. gadā) bija līdz šim garākā un viena no ienesīgākajām turnejām: “DM” tās laikā nospēlēja 130 koncertus Eiropā un Ziemeļamerikā, kopā pulcējot vairāk nekā trīs miljonus fanu.

Par gaidāmo albumu un tūri “Memento Mori” Martins Lī Gors saka tā: “Mēs sākām strādāt pie šī projekta pandēmijas sākumā, un tā tēma ir iedvesmota no šī laika. Pēc Endija Flečera aiziešanas no dzīves nolēmām turpināt, jo esam pārliecināti, ka viņš to būtu vēlējies, un tas patiešām ir piešķīris projektam īpašu nozīmi.” Deivs Gahans piebilst: “Endijam šis jaunais albums būtu paticis. Mēs ļoti ceram, ka pavisam drīz varēsim ar to padalīties [ar klausītājiem], un nevaram vien sagaidīt, kad varēsim to nākamajā gadā prezentēt arī “dzīvajā”.”

“Memento Mori” būs “Depeche Mode” pēc skaita 15. studijas albums un turpinājums 2017. gada kritiķu atzinīgi novērtētajam ripulim “Spirit”, kas sasniedza pirmo vietu 11 valstīs un ierindojās topu augšgalā daudzās citās valstīs. Jāpiekrīt tūres organizatoriem, ka ar pārdotajiem vairāk nekā 100 miljoniem ierakstu un 35 miljoniem fanu visā pasaulē, “Depeche Mode” joprojām ir aktuāla un ietekmīga grupa.

Svarīgākais