Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā uzstāsies grieķu “stoner” roka grandi “1000mods”

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 8. oktobrī, klubā “Melnā piektdiena” uzstāsies grieķu “stoner / psychedelic” roka grupa “1000mods”, kuri atsākuši koncertēt pēc neliela pārtraukuma. Iesildītāju lomā – pašmāju “Saturn’s Husk”.

Grupa “1000mods” izveidota jau 2006. gadā, un “stoner rock” cienītāju aprindās iemantojusi teju vai kulta statusu - arī pie mums ir ļaudis, kas gatavi iziet caur uguni un ūdeni (vai otrādi), lai grieķu koncerta laikā tiktu tuvāk skatuvei. Par saviem ietekmes avotiem “1000mods” vīri sauc tādus grandus kā “Black Sabbath”, “Color Haze”, “Kyuss” un “MC5”, un savā skanējumā tiešām svārstās šo grupu stilistiskajā apvidū.

“1000mods” izdevuši četrus studijas albumus, no kuriem pēdējais nāca klajā 2020. gadā - tas saucas “Youth Of Dissent”. Lai gan tas ir visnotaļ interesants (kaut vai dziesmas “Lucid”, “Pearl” un “Mirrors”), šajā ripulī iekļautais skaņu materiāls un arī šogad izdotais singls “Lucid Dream” varētu agrīno gadu “1000mods” faniem nepatikt, bet, ko koncertos grasās spēlēt grieķu četrotne, pašlaik ir lielais nezināmais. Viņu tūre sākas 6. oktobrī Viļņā, bet tālākais ceļš no Rīgas ved uz Tallinu, Helsinkiem, Tamperi, Stokholmu, Gēteborgu, Oslo, Kopenhāgenu un pēc tam tālāk pa Eiropu. Tas nozīmē, ka koncerttūres programmu nāksies testēt uz vietas, taču - gan jau būs labi!